Basistraject ‘Effectief Schoolleiderschap’

29 juni 2020

Het basistraject ‘Effectief Schoolleiderschap’ kan je meerdere keren per jaar ook in open aanbod volgen. Klik hier voor data en locaties.

Inhoud

Effectief Schoolleiderschap betekent dat de onderwijsambities van je school gerealiseerd geraken, dat je het leerklimaat op je school cultiveert en dat je de organisatiekwaliteit permanent versterkt.  

Met het Basistraject ‘Effectief Schoolleiderschap’ engageer je jouw schoolteam om bij te dragen tot jouw ontwikkeling als schoolleider. Dat gebeurt via een empirisch gevalideerde online 360°feedback bevragen. Via een analyse van de verkregen feedback groeit je bewustzijn over de ontwikkelpunten voor jouw leiderschap.

Doelgroep

Je vormt met maximum elf andere schoolleiders een leergroep. We verwelkomen directeurs, adjunct-directeurs, zorgcoördinatoren, TAC-ers, graadcoördinatoren,… die zich willen ontwikkelen tot excellente schoolleiders.

Doelen

Aan het eind van het Basistraject ‘Effectief Schoolleiderschap’

 • beschik je over een een omvattende kijk op schoolleiderschap;
 • heb je leraren en andere collega’s betrokken om jouw persoonlijke ontwikkelpunten als schoolleider op een subjectief-objectieve manier op het spoor te komen; 
 • heb ontwikkelpunten benoemd waarmee je de komende semesters aan de slag 
 • beschik je voor jezelf over een actieplan dat rekening houdt met de noden van je school

Vorm van het aanbod

 • online intakegesprek
 • twee interactieve workshops
 • online 360° feedback bevraging van je schoolteam
 • individueel 360° feedback verslag
 • ontwerpen van een actieplan
 • met actieplan aan de slag gaan
 • online opvolggesprek

Interesse?

Mail info@schoolmakers.be

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

Er valt veel te leren over ‘leren’ dezer dagen door de explosie aan blogs over digitale didactiek en afstandsonderwijs. Wat je daarbij tussen de lijnen kan lezen, is minstens even interessant. In deze blog deelt @SaskiaVDP 5 lessons learned: https://buff.ly/2RD9ymb

"Formatieve en summatieve toetsvormen zijn niet noodzakelijk andere toetsvormen. De termen zijn vooral benamingen voor het type beslissing dat je neemt op basis van de gegevens die uit de toets voortvloeien."

https://buff.ly/3fxFuTi

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CV, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2021 Schoolmakers, Alle rechten voorbehouden - Privacy policy

Website door rubenvaes.be