Hoe blijf ik dicht bij mijn leerkrachtenstijl?

29 juni 2020

Inhoud

Als leerkracht hebben we met veel dingen rekening te houden. Er komt vanalles op ons af en we proberen op vele fronten alles zo goed mogelijk te laten verlopen. 

Vaak vergeten we daardoor waarom we leraar zijn geworden, waar onze echte goesting zit om samen met die groep leerlingen op weg te gaan. We willen voor iedereen goed doen, alles uit de kast halen om alle leerlingen erbij te houden. Maar op welke manier kunnen we binnen die puzzel ook nog ruimte geven aan onze eigen stijl van lesgeven. En hoe zetten we die dan in? Hoe kunnen we inspelen op de noden van de leerlingen en toch dicht bij onszelf blijven? Daar gaan we binnen deze sessies mee aan de slag.

Doelgroep

  • schoolteam
  • (kleuter)leerkrachten
  • zorgleerkrachten
  • co-teachers

Doelen

Na het volgen van deze sessie weet/kan/beheers je…Heb je een antwoord op deze vragen…

  • heb je zicht op je eigen lerarenstijl
  • heb je handvaten om dicht bij jezelf te blijven binnen de veelheid aan dingen die op je af komen
  • kan je zien welke plek je je eigen stijl kan geven en wat de valkuilen zijn waar je rekening mee kan houden

Interesse?

Contacteer ons op info@schoolmakers.be

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

💻 60 tips voor de aanpak van het verdere digitaliseren van je school.

Als je school met één of meerdere van die tips aan de slag wil gaan, is het nuttig dat je school dat bewust en doelgericht doet.

https://buff.ly/2RGX8fS

Experte Maria Beerten legt in haar online workshop uit hoe je de deelnemers van jouw zomerschool versterkt. Ze staat stil bij conflicten en herstelgericht werken maar licht ook toe hoe je bovenal in verbinding blijft!

https://buff.ly/3wLWkWL

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CV, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2021 Schoolmakers, Alle rechten voorbehouden - Privacy policy

Website door rubenvaes.be