Hoe leren werkt

29 juni 2020

Inhoud

Effectief lesgeven veronderstelt kennis over hoe leerlingen effectief leren. 

De wetenschap over het leren genereerde de afgelopen jaren een hoop interessante inzichten over hoe onze hersenen informatie verwerken tot duurzaam verankerde kennis. 

We reiken evidence-informed inzichten aan die een actueel overzicht geven van state of the art kennis rond effectief leren van onze leerlingen. Daarbij gebruiken we de principes van effectieve lessen van Barak Rosenshine als belangrijkste uitgangspunten. 

Doelgroep

  • Leerkrachten 
  • Directies 
  • Zorgleerkrachten
  • Ondersteuners

Doelen

Na het volgen van deze sessie weet/kan/beheers je…Heb je een antwoord op deze vragen…

Je hebt een helder zicht op verscheidene theorieën omtrent effectief leren van leerlingen.

Je kan de link leggen tussen inzichten rond effectief leren en effectief lesgeven en kan hierover reflecteren over jouw eigen lespraktijken.

Op basis van aangereikte inzichten kan je het leren van jouw leerlingen beter inschatten en kan je met enkele concrete tips het leren stimuleren.

Links naar relevante blogs en meer informatie

Interesse?

Contacteer ons op info@schoolmakers.be

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

Met dit aanbod speelt Schoolmakers in op de specifieke noden die scholen ervaren tijdens corona. We belichten de vele mogelijkheden die er zijn om te differentiëren en te remediëren.

https://buff.ly/36n83Rv

“Met de scholengroep sleutelden we in de vakantie aan het corona-actieplan. Het doel was duidelijk: bij een melding moest elk personeelslid meteen weten wat te doen.”

An Agneessens, directeur van het Lyceum Aalst, over het corona-actieplan: https://buff.ly/348BdlC

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CV, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2020 Schoolmakers, Alle rechten voorbehouden - Privacy policy

Website door rubenvaes.be