Edutab – tablets in het onderwijs: platte schermen, diepe inzichten

14 april 2016

edutab

www.deappklas.be is een website vol antwoorden op meest gestelde vragen door leraren over het gebruik van tablets op school. Deze antwoorden zijn gebaseerd op de onderzoeks- resultaten van het iMinds-ICON-project Edutablet, dat liep in 2014 en 2015.

In dit project werkten iMinds-onderzoekers van de Ugent, Ku Leuven en VUB samen met educatieve uitgeverijen, app-ontwikkelaars en scholen om na te gaan hoe tablets best ingezet worden in het secundair onderwijs, en welke apps hiervoor het meest geschikt zijn.

In het 7-in-balansmodel lees je de 7 domeinen die in balans moeten zijn om een goed ICT-beleid op school te vormen. Heldere, bruikbare en genuanceerde conclusies over ICT deel kan uitmaken van het pedagogisch-didactisch handelen, leerlijnen, leiderschap, infrastructuur, … op een school.

Meer weten? Klik hier.

 

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

Mooie synthese @YDemaertelaere #schoolmakers

Op https://t.co/YIMbYsDydL staan heel wat handvatten om om te gaan met diversiteit in de klas @hautekiet #schoolmakers

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CV, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2022 Schoolmakers - Disclaimer & Privacy - Verkoopsvoorwaarden

Website door rubenvaes.be