Masterclass Effectief Schoolleiderschap

20 januari 2020

Omschrijving van het aanbod

Effectief Schoolleiderschap betekent dat de onderwijsambities van je school gerealiseerd geraken, dat je het leerklimaat op je school cultiveert en dat je de organisatiekwaliteit permanent versterkt.  Met de Masterclass ‘Effectief Schoolleiderschap’ bekwaam je je  in het effectief aansturen en ondersteunen van je schoolteam.

Doelgroep

Je vormt met maximum vijftien andere schoolleiders een leergroep. We verwelkomen directeurs, adjunct-directeurs, zorgcoördinatoren, TAC-ers, graadcoördinatoren… die zich willen ontwikkelen tot excellente leiders.

Doelen

Aan het eind van de Masterclass ‘Effectief Schoolleiderschap’:

  • verwoord je jouw authentieke en empirisch onderbouwde visie op schoolleiderschap;
  • heb je onderzocht hoe de praktijk van het leiderschap in jouw school aan jouw visie tegemoet komt; 
  • kijk je tevreden terug op de ontwikkeling van jouw competenties als schoolleider; 
  • ervaar je dat de effectiviteit van je schoolleiderschap is toegenomen en dat anderen op je school dit erkennen. 

Werkwijze

Vertrekkend van het model van Effectief Schoolleiderschap zoomen we in interactie met jou in op de dimensies: onderwijsambitie realiseren, leerklimaat cultiveren en organisatiekwaliteit versterken. Het aanpakken van concrete uitdagingen op vlak van leiderschap in scholen vormt een belangrijk onderdeel van het programma. Opdrachten die je uitvoert in je werksituatie ondersteunen de transfer van het geleerde naar de praktijk. Ook mag je je verwachten aan een persoonlijke verdieping op vlak van schoolleiderschap. 

Als optie kan je ervoor kiezen om voor jezelf de online 360°-feedback bevraging ‘Effectief Schoolleiderschap’ in te richten. Het is een manier om ook je leraren en andere collega’s te betrekken in jouw ontwikkeling als schoolleider. 

Door wie?

Yves Larock is al meer dan 20 jaar actief aan de slag met leiderschapsontwikkeling. Hij was in die periode ook 9 jaar zelf directeur. Sinds 2014 ligt zijn focus op de vraag: wat is er specifiek voor leiderschap in onderwijs? 

Tom Cox  is al meer dan 10 jaar directeur van een school. Hij bekijkt de rol van de leider als iemand die samen met zijn team de schoolvisie ontwikkelt én realiseert. De vraag die hem het meeste boeit: hoe beïnvloed je als schoolleider de onderwijsresultaten van de leerlingen?

Praktisch

De residentiële tweedaagse vindt plaats op een woensdag en donderdag 28 en 29 oktober 2020; de drie verdiepingsdagen op woensdag 25 november 2020 en op woensdagen 13 januari  en 3 maart 2021. 

De tweedaagse vindt plaats in De Heerlijckyt van Elsmeren (Geetbets), de drie verdiepingsdagen vinden plaats in Tweeperenboom (Winksele).

Jouw bijdrage in de kosten bedraagt 1.300 euro (excl. BTW), voor vijf volle contactdagen begeleid door twee schoolmakers, plus een tweedaags volpension verblijf in de Heerlijckyt. Op beide locaties worden we verwend met heerlijke maaltijden, lunches en fruit of ander snoepgoed à volonté.
De kost voor de optionele online 360°-feedback bevraging bedraagt 370 euro

Inschrijven doe je via dit inschrijfformulier.

Wil je meer info over dit programma, of een programma ‘Effectief Schoolleiderschap’ op maat van je school of scholengengroep/gemeenschap?
Contacteer Yves Larock (yves@schoolmakers.be).

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

Meester Guy volgde de opleidingsmodules die de @prov_antwerpen en Schoolmakers gratis aanbieden aan zomerschool-begeleiders. Nu staat hij als een volleerd lesgever voor de zomerklas! #zomerschool

Blij dat we met @Schoolmakers kunnen bijdragen aan kwaliteitsvolle zomerscholen. Bekijk ons provinciaal aanbod op http://www.provincieantwerpenleert.be, http://www.zomerwijslimburg.be en http://www.schitterendaandestart.be. https://twitter.com/thebandb/status/1280728412785725442

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CV, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2020 Schoolmakers, Alle rechten voorbehouden - Privacy policy

Website door rubenvaes.be