Schone mensen aan het woord… want zwijgen is geen optie

03 oktober 2017

Toegegeven, ik ben niet de allergrootste fan van Ted-talks. Net iets té voor mij. Té af (hoe nonchalant het soms ook lijkt), té juist om authentiek te voelen, té kort door de bocht om echt te inspireren. Ik luister liever naar mensen dichtbij. Op het podium, of naast het podium. Liefst nog naar mensen met twee voeten in de praktijk. Net daarom vind ik Zwijgen is geen optie van Anthony Bosschem een prachtreeks.

Anthony haalt bewonderenswaardige mensen voor de camera, voor schone gesprekken. Hij laat straffe mensen hun verhaal vertellen. En hij luistert.

Daardoor worden straffe mensen nog straffer. In al hun eenvoud, hun echtheid en hun zoeken. Voor onderwijsvolk zijn deze interviews bij uitstek de moeite waard:

Benieuwd naar de WHY van Anthony? Lees het hier.

Saskia Vandeputte
saskia@schoolmakers.be

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

Mooie synthese @YDemaertelaere #schoolmakers

Op https://t.co/YIMbYsDydL staan heel wat handvatten om om te gaan met diversiteit in de klas @hautekiet #schoolmakers

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CV, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2022 Schoolmakers - Disclaimer & Privacy - Verkoopsvoorwaarden

Website door rubenvaes.be