Bepaal mee onze gratis diversiteitsactie!

26 augustus 2016

Krijtbordje_diversiteitsactie

Een nieuw schooljaar, nieuwe plannen. Met welke diversiteitsactie kunnen wij jouw schooljaar nog straffer maken? Wij, dat zijn Steunpunt Diversiteit & Leren en Schoolmakers. Samen ondersteunen we scholen in het aanpakken van diversiteitsvraagstukken. Diversiteit bekijken we ruim: van meertaligheid tot brede school, van differentiatie tot ouderparticipatie.

Dit schooljaar bieden we één van deze drie acties aan:

  • Co-teaching: win één van onze collega’s om samen een (halve) lesdag voor te bereiden en voor jouw klas(sen) te staan. ‘Omgaan met diversiteit’ in de praktijk: een kans om al doende van elkaar te leren.
  • Diversiteitsscan: win een analyse over de sterktes en uitdagingen van jouw schoolteam op het vlak van ‘omgaan met diversiteit’. We bereiden de scan samen voor en overleggen achteraf over de resultaten.
  • Diversiteitsvraag: win een antwoord op jouw diversiteitsvraag. Jij formuleert je vraag binnen één van deze domeinen. Wij zorgen voor een expert, school, leraar, onderzoeker, coach, … die je verrijkt met inzichten en inspiratie.

Stem hier op jouw voorkeursactie tem 5 september. Op 14 september lees je in onze nieuwsbrief meer over de meest gekozen actie. Tussen 14 en 21 september kan je meedingen naar dit gratis aanbod.

 

Save

Save

Save

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

JA we moeten samen met de scholen nog beter inzetten op taalrijke omgevingen in de kleuterklas. NEEN dat gaan we niet doen door gezinnen die het al lastig hebben te straffen. Hear Hear voor de oproep om samen toe te werken naar een positief taalproject. #schoolmakers

15 bestuurders @ 7 #coöperaties -@rescoopv 's #Druifkracht & NAVITAS; #werkerscoöperaties @tintelijn #OMGEVING & #hota; #Tweeperenboom & #Schoolmakers namen deel aan onze 2-daagse @CeraCoop @KCO_KULeuven. Merci @FredDufays, Johan, @AMVangeenberghe @lieve_jacobs & @HannesHollebecq

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CV, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2023 Schoolmakers - Disclaimer & Privacy - Verkoopsvoorwaarden

Website door rubenvaes.be