SchoolSmaker: Klaar voor inspectie 2.0

22 oktober 2019

Voor wie?

Deze SchoolSmaker biedt inspiratie aan schoolteams die de regie voor kwaliteitszorg en kwaliteitsontwikkeling in eigen handen willen nemen en zich optimaal willen voorbereiden op ‘Inspectie 2.0’. De SchoolSmaker is bedoeld voor alle onderwijsniveaus. We verwelkomen zowel directies, leerkrachten, beleidsmedewerkers als bestuurders.  Want kwaliteitszorg is de verantwoordelijkheid van iedereen!

Doelstellingen

  • Je maakt kennis met Inspectie 2.0.
  • Je doet inspiratie op over hoe je als school aan de slag kunt gaan met het ‘Referentiekader Onderwijskwaliteit’ (OK). 
  • Je maakt kennis met concrete tools en handvatten om de kwaliteitscultuur op je school te stimuleren en werk te maken van voortdurende kwaliteitsontwikkeling. 

Door wie?

Deze SchoolSmaker wordt begeleid door Jetje De Groof, Lien Peeters en Yves Larock, procesbegeleiders binnen Schoolmakers.

Werkwijze

In deze SchoolSmaker laten we je eerst in een plenaire sessie op een toegankelijke manier kennismaken met de basisprincipes van inspectie 2.0.

Vervolgens ga je in kleinere groepjes aan de slag met het referentiekader onderwijskwaliteit. Hierin verken je hoe je de nieuwe principes van de Inspectie 2.0 kunt vertalen naar jouw school. 

We voorzien de nodige ruimte voor uitwisseling en ontmoeting, zodat de deelnemers ook maximaal van elkaar kunnen leren.

Praktisch

WANNEER

woensdag 12 februari 2020, 14u-17u

WAAR

Stedelijk Lyceum Lamorinière, Lamorinièrestraat 248, 2018 Antwerpen

JOUW INVESTERING

We bieden je deze SchoolSmaker aan tegen de kostprijs van de organisatie. Bij inschrijving schrijf je 15 euro over op rekeningnummer BE53 5230 8066 3053, met de vermelding ‘Schoolsmaker IKZ’ + je voor- en achternaam. 

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan via deze link.
Voor verdere vragen contacteer je Jetje De Groof (jetje@schoolmakers.be)

Quality is not an act, it is a habit 
(Aristoteles)

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

Ontdek ons aanbod voor het hoger onderwijs:

✏️ leren en lesgeven
👥 schoolleiderschap / schoolorganisatie / teamontwikkeling

Meer informatie vind je hier: https://buff.ly/2YeVmUy

Van 'Focus op praktijkvakken' tot 'zelfzorg' en 'Aan de slag met het ROK': Ontdek hier ons aanbod voor (buitengewoon) secundair onderwijs en volwassenenonderwijs. https://buff.ly/2IZnIZY

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CV, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2020 Schoolmakers, Alle rechten voorbehouden - Privacy policy

Website door rubenvaes.be