SchoolSmaker Gedifferentieerd Evalueren

27 november 2018

Jawel, gedifferentieerd evalueren, het kan. En het mag! Gedifferentieerd evalueren houdt in dat je leerlinggericht evalueert op die vlakken waar dat relevant is. Leerlinggericht betekent dat je de diversiteit onder leerlingen (h)erkent en benut, ook bij evaluatie. De bedoeling? De begeleiding en beoordeling van leerlingen nog motiverender, effectiever en eerlijker maken. Denk aan jokers inzetten, uitdagende portfolio’s, toetsen met keuzedelen, een flexibel examenbeleid, talige ondersteuning en veel meer.

Begin februari 2019 lanceren we met een nieuwe module het thema ‘evaluatie’ bij de e-course Leren Differentiëren, een online opleiding voor leerkrachten die zich willen verdiepen in differentiatie. We zetten deze lancering kracht bij met deze SchoolSmaker gedifferentieerd evalueren. Zo kan je een avondje proeven van de nieuwe module, in de vorm van een interactieve lezing over ‘differentiatie’ en ‘evaluatie’ als communicerende vaten.

Concreet?

– Je komt te weten hoe gedifferentieerd evalueren er kan uitzien, en wat het kan opleveren.
– Je haalt inspiratie uit een resem praktijkvoorbeelden (met filmpjes uit de e-course)
– Via korte interacties met collega’s leer je van elkaars reflecties en ervaringen.
– Je gaat naar huis met ideeën om in jouw lespraktijk nóg meer recht te doen aan de diversiteit onder leerlingen.

Een voorsmaakje? Lees deze blog over gedifferentieerd toetsen of dit artikel met focus op meertaligheid. Alles over de e-course vind je hier.

Voor wie?

Voor alle leerkrachten secundair onderwijs die zich willen verdiepen in differentiatie en/of evaluatie. Focus ligt op de evaluatiepraktijk in het secundair onderwijs. Ook begeleiders, lerarenopleiders, directeurs, coördinatoren, … zijn welkom!

Praktisch?

Op dinsdagavond 19 februari 2019 in Mechelen, Thomas More campus Kruidtuin. Van 18u30 tot 21u30.

Inschrijven kan door dit Google formulier in te vullen.

Kostprijs: 20 euro, vooraf te betalen op het rekeningnummer van Schoolmakers BE53 5230 8066 3053 met vermelding van je naam + SchoolSmaker Gedifferentieerd Evalueren. Je ontvangt ter plekke een kortingsvoucher voor de nieuwe module.

Ben je student of docent op Thomas More in Mechelen? Wees er snel bij! Omdat we te gast zijn op campus Kruidtuin, nemen de eerste 20 docenten en 20 studenten gratis deel. Schrijf je in met je Thomas More mailadres en vermeld ‘Thomas More + jouw studierichting’. We bevestigen binnen de week je gratis deelname.

Door wie?

Saskia Vandeputte begeleidt deze SchoolSmaker, met hulp van collega-Schoolmakers.
Met veel dank aan Thomas More Campus Kruidtuin voor het gebruik van de locatie. Meer weten over de Hogeschool? Klik dan hier.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

JA we moeten samen met de scholen nog beter inzetten op taalrijke omgevingen in de kleuterklas. NEEN dat gaan we niet doen door gezinnen die het al lastig hebben te straffen. Hear Hear voor de oproep om samen toe te werken naar een positief taalproject. #schoolmakers

15 bestuurders @ 7 #coöperaties -@rescoopv 's #Druifkracht & NAVITAS; #werkerscoöperaties @tintelijn #OMGEVING & #hota; #Tweeperenboom & #Schoolmakers namen deel aan onze 2-daagse @CeraCoop @KCO_KULeuven. Merci @FredDufays, Johan, @AMVangeenberghe @lieve_jacobs & @HannesHollebecq

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CV, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2023 Schoolmakers - Disclaimer & Privacy - Verkoopsvoorwaarden

Website door rubenvaes.be