SchoolSmaker: Klaar voor Duaal Leren

22 oktober 2019

Voor wie?

Voor alle scholen die geïnteresseerd zijn in duaal leren. We zoomen in op het school/beleidsniveau én op het klasniveau.  Daarom is de SchoolSmaker interessant voor directies, TA’s, leerkrachten, trajectbegeleiders en andere geïnteresseerden.

Doelstellingen

  • Je proeft van wat Duaal Leren kan betekenen voor jouw school.
  • Je maakt kennis met handige tools om duaal leren succesvol te implementeren op jouw school.
  • Je maakt kennis met handige tools om duaal leren succesvol te implementeren in jouw klas.
  • Je kan netwerken met collega’s van andere scholen om te leren van elkaar.

Door wie?

Deze Schoolsmaker wordt begeleid door de procesbegeleiders duaal leren binnen Schoolmakers: Charlotte Arnou, Jetje De Groof, Lien Peeters en Lydwin Bulckens.

Werkwijze

In deze SchoolSmaker laten we je in een plenaire sessie eerst op een toegankelijke manier kennismaken met het decreet duaal leren. We staan stil bij hefbomen voor kwaliteitsvol duaal leren in je school.

Vervolgens gaan we in twee keuzesessies aan de slag met deze hefbomen. 

Keuzesessie 1 focust op ‘tips and tricks’ op schoolniveau. 

Keuzesessie 2 richt zich op het klasniveau en de individuele leerling. 

We voorzien de nodige ruimte voor uitwisseling en ontmoeting, zodat de deelnemers ook maximaal van elkaar kunnen leren.

Praktisch

WANNEER en WAAR

Deze workshop wordt georganiseerd:

Op donderdag 5 maart, 19-21u in Hasselt: Hast, Kleine Breemstraat 7, 3500 Hasselt (op wandelafstand van het station en met parkeermogelijkheid aan de school)

JOUW INVESTERING

We bieden je deze SchoolSmaker aan tegen een democratische prijs. Bij inschrijving schrijf je 25 euro over op rekeningnummer BE53 5230 8066 3053, met de vermelding ‘Schoolsmaker Duaal Leren’ + je voor- en achternaam. Scholen die zich als team inschrijven, krijgen korting (20 euro per persoon vanaf 2 inschrijvingen).

INSCHRIJVEN

Inschrijven doe je via de deze link.

Voor verdere vragen contacteer je Jetje De Groof (jetje@schoolmakers.be)  

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

Tijdens deze periode van infomomenten en openklasdagen, blikken we graag nog eens terug naar deze podcast met Nele Decroos en @Jan_Royackers over Tieneronderwijs. https://buff.ly/2NQLA61

Schoolmakers begeleidt samen met @DjapoVzw een sessie rond 'verandering waarmaken' op tweedaagse met scholen van Stedelijk Onderwijs Antwerpen die piloteren om wereldschool te worden. Actief burgerschap in de praktijk!

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CVBA, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2020 Schoolmakers, Alle rechten voorbehouden - Privacy policy

Website door rubenvaes.be