Workshop Differentiatie in het secundair onderwijs

22 januari 2019

Diversiteit troef in onze klassen. Reden te meer om die gelijkenissen en verschillen tussen leerlingen te benutten in de les. Wie differentieert, speelt in op diverse voorkeuren, ondersteuningsnoden en competentieniveaus van leerlingen. Hoe doe je dat op een uitnodigende en haalbare manier? In deze workshop duiken we in het waarom, wat én hoe van differentiatie.

Concreet?

  • Je leert ons differentiatiemodel kennen, een eenvoudig kompas met drie vragen die leiden tot differentiatie.
  • Je haalt inspiratie uit een resem praktijkvoorbeelden. Met filmpjes uit de e-course Leren Differentiëren, een e-course van Schoolmakers voor leerkrachten secundair onderwijs die zich willen verdiepen in differentiatie. Wie deelneemt, ontvangt een tijdelijke kortingsvoucher voor de e-course.
  • Via korte interacties met collega’s leer je van elkaars ervaringen en reflecties.
  • Je gaat naar huis met ideeën om in jouw lespraktijk nóg meer recht te doen aan de diversiteit onder leerlingen.

Een voorsmaakje? Volg de blog van de e-course Leren Differentiëren. Duik in didactisch meesterschap, een ‘vraag en antwoord’ filmpje over leerlingen stil krijgen na actief werken of gedifferentieerd toetsen.

Voor wie?

Voor alle leerkrachten secundair onderwijs die sterker willen staan om te differentiëren in hun klas. Ook begeleiders, lerarenopleiders, directeurs, coördinatoren, … zijn welkom!

Praktisch?

We zijn te gast bij DocAtlas, in Antwerpen en in Turnhout.
Je kan kiezen uit één van beide workshops:

We verkennen actief de e-course, dus best zelf een laptop/tablet en koptelefoon of muziekoortjes meebrengen.

Inschrijven kan door dit Google formulier in te vullen.

Kostprijs: 50 euro, vooraf te betalen op het rekeningnummer van Schoolmakers BE53 5230 8066 3053 met vermelding van je naam + workshop Differentiatie DocAtlas Antwerpen OF Turnhout (Bedankt om één van beide locaties te vermelden). Wie deelneemt, ontvangt een tijdelijke kortingsvoucher van 20% voor de e-course Leren Differentiëren.

Door wie?

Saskia Vandeputte van Schoolmakers begeleidt deze workshop. Saskia is co-auteur van de e-course Leren Differentiëren.

Met de gewaardeerde medewerking van DocAtlas, een provinciaal documentatiecentrum rond interculturaliteit, diversiteit, wereldbuurschap en meer!

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

Zeven principes om de mogelijke impact van het middenkader bij verandering te versterken in je school. Van 'traagheid koesteren' tot 'kwaliteitsvolle relaties'. @Yves_Larock

https://buff.ly/2oLNEC3

Hoe stemmen we onderwijs en de bedrijfswereld beter op elkaar af?
Overtuig @ideaalduaal van je idee. De 25 beste ideeën krijgen coaching van de straffe professionals en maken kans op een inspiratiereis met @imecistart https://buff.ly/35zBhcT

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CVBA, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2019 Schoolmakers, Alle rechten voorbehouden - Privacy policy

Website door rubenvaes.be