Webinar ‘Gedeeld effectief schoolleiderschap’

31 maart 2021

Voor wie?

Ben je een directeur, een adjunct-directeur, een TAC, een schoolinterne coördinator of een bestuurder? Wil je weten hoe je op een effectieve manier je onderwijsambitie kan realiseren, het leerklimaat kan cultiveren of de organisatiekwaliteit van je school kan versterken?  Koester je de ambitie om het leiderschap in je school (nog) meer te delen met het schoolteam? Of wil je gewoon kennismaken met het model en de bevraging die Schoolmakers over Effectief Schoolleiderschap ontwikkelde? Als je drie of vier keer ‘ja’ antwoordde, behoor je tot de doelgroep van deze webinar.

Doelstellingen

  • Je verwerft een onderbouwde visie op gedeeld effectief schoolleiderschap.
  • Je onderzoekt hoe het leiderschap in jouw school aan die visie tegemoet komt.
  • Je bedenkt stappen over hoe gedeeld effectief schoolleiderschap (nog meer) ingebed kan geraken in jouw school.

Door wie?

Yves Larock is al meer dan 20 jaar actief aan de slag met leiderschapsontwikkeling. Hij was in die periode ook 9 jaar zelf directeur. Sinds 2014 ligt zijn focus op de vraag: wat is er specifiek voor leiderschap in onderwijs?

Caroline Robert heeft na een internationale loopbaan in de privé in 2014 bewust de overstap naar het hoger onderwijs gemaakt waar ze als departementshoofd het onderwijs in al haar facetten leerde kennen.  Als business en organisatiecoach richt ze sinds 2018 haar blik ruimer en kijkt ze met een systemische bril naar welk leiderschap er nodig is in onderwijs. 

Werkwijze

We presenteren je het model van Schoolmakers over gedeeld effectief schoolleiderschap en gaan erover in gesprek. Een quickscan verschaft je inzicht in de effectiviteit van het huidige schoolleiderschap in je school. Je ontdekt welke aspecten hierin een rol spelen.

Verder gaan we in alle openheid in dialoog over empirisch onderbouwd kijken naar schoolleiderschap. We zijn benieuwd naar jouw visie hierover en welke noden jij hierin hebt. 

Praktisch

WANNEER

Woensdag 19 mei 2021 van 13.30u tot 15.30u. 

WAAR

Online: circa een week voor de aanvang van de webinar ontvang je de gegevens om in te loggen. 

JOUW INVESTERING

Naast jouw tijd en betrokken deelname investeer je 25 euro, die dient als een bijdrage in de organisatiekosten. Je ontvangt daarmee ook een toegangscode tot de nieuwe Quickscan ‘Gedeeld Effectief Schoolleiderschap’

INSCHRIJVEN

Je aanmelden doe je via het online inschrijfformulier. Je bent ingeschreven als je na je aanmelding 25 euro overschrijft op rekeningnummer BE53 5230 8066 3053. Vermeld daarbij zeker je voornaam en naam + “inschrijving Webinar Gedeeld effectief schoolleiderschap”.

MEER INFO

Wil je meer info, of een sessie op maat van je school of organisatie? Contacteer Yves Larock (yves@schoolmakers.be).   

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

15 bestuurders @ 7 #coöperaties -@rescoopv 's #Druifkracht & NAVITAS; #werkerscoöperaties @tintelijn #OMGEVING & #hota; #Tweeperenboom & #Schoolmakers namen deel aan onze 2-daagse @CeraCoop @KCO_KULeuven. Merci @FredDufays, Johan, @AMVangeenberghe @lieve_jacobs & @HannesHollebecq

Mooie synthese @YDemaertelaere #schoolmakers

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CV, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2022 Schoolmakers - Disclaimer & Privacy - Verkoopsvoorwaarden

Website door rubenvaes.be