Koffie met Kris

08 september 2018

Tijdens een maandelijkse sessie kies je als directeur zelf de focus. Jij bepaalt waar je steun wilt en zoekt in je dagelijkse praktijk, waar je feedback over wil of waar er oplossingsgerichte coaching komt om stappen te zetten in je rol als directeur. Deze groeikans op maat zorgt ervoor dat de goesting blijft!


Als directeur start je in een lege stoel in een onbekend bureau met zowel volle als lege kasten. Je komt terecht in een context die door je komst al in verandering is.

Hoe zorg je ervoor dat je communicatie vlot start op school? Hoe leer je je collega’s kennen? Hoe leer je je taken kennen? Hoe ga je om met de verandering? Al doende zegt men. Vaak weet je echter waaraan je begint, maar niet waar het schip zal stranden.

Directeurs van het basisonderwijs trekken wel vaker aan de alarmbel wegens de hoge werkdruk of het tekort aan omkadering. Terecht, zo blijkt. “Beter voorkomen dan genezen“ is dan ook het uitgangspunt van deze begeleiding.

Bij een kop koffie staan we stil bij je vragen en zoeken we samen naar een vervolg. Je vergroot je netwerk zodat je op einde van de rit meer handvaten hebt om aan de slag te gaan.

Deze begeleiding is voor al dan niet directeurs basisonderwijs.

Praktisch:

  • Traject voor volledig schooljaar 2018-2019
  • Regio Vlaanderen
  • 9 sessies van 2 uren
  • 900 euro (excl. BTW en vervoersonkosten)

Kris Haesaert, schooldirecteur en Schoolmaker

 

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

Vakinhoudelijk #meesterschap gaat over passionele kennis van je vak. De goesting om in de diepte van je vakken te blijven duiken. Hoe graag zie je je vak nog? #Vakinhoudelijk meesterschap bestaat uit drie kernelementen. Lees meer: https://t.co/sARMPrle0t

Ons Schoolmakers-differentiatiekompas in @klasse_be. 3 simpele vragen helpen je met manieren om vaker te #differentiëren. https://t.co/sLZ2RN6u3D

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CVBA, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2018 Schoolmakers, Alle rechten voorbehouden - Privacy policy

Website door rubenvaes.be