Koffie met Saskia

21 september 2018

Tijdens een maandelijkse sessie kies jij zelf de focus. Jij bepaalt waarbij je steun wilt in je dagelijkse praktijk, waar je feedback over wilt of waar er oplossingsgerichte coaching komt om stappen te zetten in je rol. Deze groeikans op maat zorgt ervoor dat de goesting blijft!
________________________________________________________________________________

Als pedagogisch directeur, opleidingscoördinator, beleidsmedewerker, …  verwachten collega’s dat jij ‘onderwijskundig leiderschap’ opneemt. Pedagogische innovaties opvolgen, visie uitdragen, beleid uitstippelen, voor professionaliseringskansen zorgen.

Kortom: leiderschap dat ervoor zorgt dat jouw (hoge)school optimaal haar pedagogische kerntaak waarmaakt. Dat vraagt heel wat.

Herken je dit soort vragen?

 • Ik wil een pedagogische studiedag ontwerpen die is ingebed in een groter geheel.
 • Sommige collega’s zijn meteen mee. Anderen hebben meer ondersteuning nodig om de verwachtingen te halen. Hoe ga ik om met die diversiteit in mijn team?
 • Innovatieve ideeën genoeg, maar onze organisatiestructuur hinkt hopeloos achterop. Het kan veel efficiënter, toch?
 • Ik zoek food for thought rond thema’s als evaluatie, differentiatie, …  Maar de tijd ontbreekt me om de juiste bronnen te vinden en me te verdiepen.

  Het inspectieverslag was een wake-upcall. Waar beginnen we?

 • Wetenschappelijke inzichten en schoolvisie zijn één ding. Het waarmaken in de dagdagelijkse praktijk is een ander paar mouwen. Wat helpt?

Gelukkig is er koffie!

Schoolmaker Saskia helpt je graag bij deze en andere pedagogische uitdagingen. Met een focus op onderwijskundig leiderschap is ze jouw klankbord en sparringpartner.  Bij een maandelijkse kop koffie staan we stil bij jouw adviesvragen. We zoeken samen oplossingen die op jouw school kunnen werken.  Je vergroot je netwerk zodat je op einde van de rit meer handvatten hebt om  aan de slag te gaan.

Praktisch:

 • Traject voor volledig schooljaar 2018-2019
 • Voor directeurs, coördinatoren, beleidsmedewerkers, opleidingsverantwoordelijken, … in het secundair-, hoger- en volwassenenonderwijs
 • Regio Brussel/Vlaanderen
 • 9 sessies van 2 uren
 • 900 euro (excl. BTW en vervoersonkosten)

Saskia Vandeputte
Interesse? Mail saskia@schoolmakers.be

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

"Ouders willen soms dat de zaken sneller gaan dan mogelijk is voor de school. Het Participatiehuis kan die verwachtingen in de juiste context helpen plaatsen.”

Fijn overzicht van @klasse_be rond de verschillende niveaus van ouderparticipatie op school. https://t.co/3Fe1mgLVqK

Onderpresterende leraren... @vanhf_j en Loth Van Den Ouweland wijzen ook op de rol van de schoolleider en het belang van een feedbackcultuur @schoolmakers https://t.co/cyo5ZwVhtd

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CVBA, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2019 Schoolmakers, Alle rechten voorbehouden - Privacy policy

Website door rubenvaes.be