Masterclass ‘Meesters in schoolleiderschap’

21 februari 2018

Wil je je ervaring en knowhow als schoolleider verder uitdiepen? Wil je na de eerste rush jouw schooljaar op een uitstekende manier verder zetten? Wil je op korte tijd veel nieuwe inzichten opdoen? Laat je dan 48 uur lang onderdompelen in interessante ideeën en inspirerende gesprekken, op een fijne locatie midden in de natuur. Sta stil bij je eigen bezieling, authentieke kwaliteiten en ontwikkelpaden, met een duidelijke focus voor het nieuwe schooljaar en een nieuw netwerk van schoolleiders om op terug te vallen.

Wie anderen wil leiden,
moet eerst zijn eigen meester worden.
(P. Massinger)

Voor wie

Voor directeurs die willen excelleren in schoolleiderschap, minstens vijf jaar ervaring hebben als schoolleider en op zoek zijn naar verdieping. Voor ‘meesters in schoolleiderschap’ die zin hebben om in alle openheid te delen, zichzelf in vraag te stellen en te leren van elkaar.

Doelstellingen

 • Je verwerft nieuwe inzichten in schoolleiderschap
 • Je leert van collega’s
 • Je verkent en erkent de evenwichtsoefeningen waar je dagelijks mee te maken hebt, zoals de balans werk-privé, strategisch-operationeel, mens-directeur,…
 • Je bouwt je netwerk verder uit
 • beslist over je focus voor het nieuwe schooljaar
 • Je komt tot rust in een mooie omgeving

Programma

We onderzoeken volgende kwesties

 • Wanneer ben je tevreden over je wat je doet?
 • Wat drijft je wezenlijk in het vak van schoolleider?
 • Wat werkt goed voor jou? Hoe komt dat? Wat is voor jou het geheim, de formule?
 • Waar kijk je naar?
 • Wat zijn voor jou de sleutelmomenten?
 • Hoe kan je de impact van jouw leiderschap versterken?
 • Waarom doe je wat je doet en hoe doe je dat?
 • Wat kan je nog meer doen of net minder?

Werkwijze

We werken praktijkgericht vanuit visie, maximaal gebruik makend van het collectieve weten van de deelnemersgroep met maximum 12 deelnemers. We verwachten een grote openheid van geest en de goesting om jezelf en collega’s een spiegel voor te houden. We zorgen voor een mix van leren, ontspannen en uitwisselen.

Een maand voor de tweedaagse ontvang je materiaal ter voorbereiding en een uitnodiging om voor jezelf een 360° feedback te organiseren. Ook vragen we je om twee ‘issues’ mee te brengen: eentje die je tot een goed einde bracht en eentje waar je nog mee worstelt.

Begeleiding

Yves Larock en Lies Lambert, allebei Schoolmakers en al meer dan 20 jaar procesbegeleider rond thema’s als leiderschap, jobbewustzijn, organisatieontwikkeling en teamwerk.

We bieden dit programma aan in samenwerking met Kasteelhoeve Wange.

Praktisch

Wanneer?

We verwelkomen je op woensdag 3 oktober 2018 vanaf 14.30u. Starten doen we om 15.00u en werken tot vrijdag 5 oktober 16.00u.

Waar?

Kasteelhoeve Wange
Eliksemstraat 26
3400 Wange
www.kasteelhoevewange.be

Bijdrage in de kosten

Kostprijs: 850 euro, exclusief BTW.

Daarvoor mag je je verwachten aan een intensieve tweedaagse, volpension, met veel interactie en ruimte voor ontspanning. Kasteelhoeve Wange verwent bovendien ook de innerlijke mens met eerlijke en pure maaltijden met een gamma aan bio-en streekproducten. ‘s Middags krijgen we een lichte maaltijd en ‘s avonds genieten we van een driegangenmenu. Tussendoor is er vers fruit, gekoeld water, koffie, thee, appelsap, …. Overnachten doe je in een smaakvol ingerichte eenpersoonskamer.

Inschrijven

Inschrijven kan via deze link. Je inschrijving is definitief na het storten van de bijdrage in de kosten: 1.030 euro (d.i. bedrag inclusief BTW) op het rekeningnummer BE53 5230 8066 3053, met vermelding van je naam en titel van het programma.

 

Ook op maat voor onze schoolorganisatie?
Ja. We richten dit programma ook in op maat van jouw school of onderwijsorganisatie. Voor meer informatie hierover: neem contact op met Yves Larock (yves@schoolmakers.be).

 

Download de folder

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter #Schoolmakers
Schoolmakers op Facebook
Schoolmakers CVBA, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2018 Schoolmakers, Alle rechten voorbehouden - Privacy policy

Website door rubenvaes.be