Schoolsmaker schaalvergroting

Schaalvergroting in het onderwijs zit in een stroomversnelling. In het hoger onderwijs wordt de ene fusie na de andere afgekondigd. Maar ook in het basis-, secundair en volwassenenonderwijs beweegt er heel wat. Er is de samenwerking binnen de scholengemeenschappen en worden er op dit moment her en der scholengroepen gevormd. Er zijn heel wat voordelen aan schaalvergroting maar er zijn ondertussen ookheel wat argumenten voor een kleine schaal. Wat er ook van zij: de weg om intensief met elkaar samen te werken is definitief ingeslagen.

In deze SchoolSmaker willen we dieper ingaan op voor- en nadelen van een grotere schaal. Is er misschien een derde weg? Hoe kan je als school groot zijn in iets kleins? Waar ligt er synergie? Daarnaast focussen we vooral op wat zo’n proces succesvol maakt. Hoe pak je dit aan om bestuurders, directie en later ook leerkrachten in een verhaal van samenwerking te betrekken? Wat werkt wel en waar liggen valkuilen?

Ben je zelf iemand die als bestuurder, directeur, coörindator of leerkracht betrokken is in een proces van samenwerking/schaalvergroting tussen scholen en/of aanverwante organisaties (bv. BKO)?  Dan ben je van harte welkom op deze SchoolSmaker. Een SchoolSmaker is een proeverij van Schoolmakers om kennis te maken met ons aanbod.

Tijdens de sessie geeft schoolmaker Bert Smits een introductie op het thema en schetst hij aan de hand van een aantal concrete praktijkvoorbeelden hoe zo’n proces op een zinvolle manier kan vorm krijgen. Vervolgens delen we de groep op per onderwijsniveau om onder leiding van collega-Schoolmakers inzichten en ervaringen uit te wisselen.

Datum en tijdstip: woensdag 26 oktober 2016, 20.00 uur (inloop 19u30) tot 22.00 uur

Locatie: De Studio, Maarschalk Gerardstraat, 4, 2000 Antwerpen. Routebeschrijving, bereikbaarheid en parking, zie hier.

We bieden je deze SchoolSmaker aan tegen kostprijs van de organisatie: 10 euro per deelnemer (cash mee te brengen naar de sessie).

Inschrijven kan hier.