Kris Haesaert

Morgen is er nog een dag om school te maken.

Wat me bezielt

Ik wil directie en beleidsmedewerkers helpen waar kan. Vermits er vaak meer vragen zijn dan antwoorden of omdat het nuttig is om feedback te vragen. Omdat ik ervan overtuigd ben dat elke horde, hoe hoog ook, kan genomen worden.

Mijn dada’s

Als leidinggevende moet je heel wat organiseren. Hoe je de zaken ook benadert, je valt steeds terug op je organisatie. Het is een uitdaging om er voor te worden dat de (organisatie)puzzel past.

Een no-nonsens aanpak helpt om mijn motivatie te voeden en om de goesting steeds weer te doen groeien. Tijd maken om eens samen met een klas op uitstap te gaan, een babbel te plannen met een collega, een koffie te drinken met het schoolbestuur,… een ontspannende activiteit die steevast leidt tot een interessant leer- of onderneemmoment. Want weet… morgen is er nog een dag om school te maken.

Ondersteuningsvragen die ik graag aanpak:

Hoe ga ik aan de slag als directeur?

  • Hoe pak ik de dagelijkse praktijk aan?
  • Hoe vind ik een gezonde balans?
  • Wat is mijn volgende stap?
  • Hoe vernieuw ik zonder te bruuskeren?
  • Hoe bewaar ik het goede en sleutel ik aan de werkpunten?
  • Hoe drink ik rustig mijn kop koffie?

Mijn loopbaan

Wat begon als fervente (top)sport, resulteerde in een diploma leerkracht lichamelijke opvoeding en moraal. Na enkele tijdelijke tussenstops, startte ik in 2006 als leerkracht van het 5e leerjaar. Een boeiende ontdekkingsreis waar mijn passie voor het basisonderwijs kon groeien.

Wat begon als een bijberoep, werd in 2010 mijn job. Ik coördineerde bij een vzw de sport- en themakampen. Een zeer veelzijdige functie met elke dag een nieuwe uitdaging. Ieder jaar streefde ik er samen met het team naar om wel tienduizend kinderen een fijne kampherinnering te bezorgen.

Wat begon als “we doen eens mee aan zo’n selectieproef” kreeg een verrassende wending toen ik eind augustus 2011 vernam dat ik mocht starten als directeur van twee dorpsscholen.

Met trots stel ik vast dat we met tal van vernieuwende initiatieven de school hebben versterkt, dat we iedere dag nog groeien. Beide scholen hebben een mooie toekomst voor zich met betrokken en gedreven leerkrachten. Het is dan ook een plezier om er directeur te zijn!


Terug naar ons team

Recente berichten van
Kris Haesaert

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

#onderwijs in #brussel #ocb #tieners #transitie, een samenwerking @OCBrussel Brussel en @Schoolmakers https://t.co/oioC1LQwok

Onderzoekers van @KULeuvenKulak en van @ugent stellen een krachtige begrijpend-leesdidactiek voor met 5 didactische sleutels: functionaliteit, interactie, strategie-instructie, leesmotivatie en transfer. Download hier de praktijkgids. #onderwijs #lezen
https://t.co/58I9GEI8ky

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CVBA, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2019 Schoolmakers, Alle rechten voorbehouden - Privacy policy

Website door rubenvaes.be