Ronny Vanderspikken

Ronny Vanderspikken

Ronny bouwde zijn carrière uit als leerkracht en directeur, in de verschillende onderwijsnetten en -koepels. Ervaringsleren staat centraal met welbevinden, betrokkenheid en verbondenheid als richtsnoer. Ook in zijn rol als coördinerend en algemeen directeur ondersteunde en coachte hij mensen en teams en leidde hij, als gecertificeerd AI-coach, grote-groeps-conferenties, steeds vanuit een waarderende insteek.

Na het behalen van zijn postacademische masteropleiding CIGO (consultancy in groepen en organisaties) werkte hij voor de Koning Boudewijnstichting als innovatiecoach en procesmanager in het pIEO-project: project innoveren en excelleren in onderwijs (grootstedelijke context) met focus op beleidsvoering en krachtige onderwijsleeromgeving.  Hij is mede-auteur Windkracht 4: rijke verhalen voor duurzame schoolontwikkeling.

Vanuit deze verschillende rollen ontdekte en werkte hij met een grote onderwijsdiversiteit en zette hij onderwijsbegeleidingspraktijken op. In de samenwerking met Schoolmakers wil Ronny als ‘schoolmakker’ een beperkt aantal projecten ondersteunen. Zijn thema’s:

  • leiderschapsontwikkeling (opleiding en coaching),
  • schoolontwikkeling (beleidsaspecten mee onderzoeken, adviescoaching, scholengroepen …,).
  • onderwijsinnovatie (veranderprocessen opzetten op basis van toekomstgerichte onderwijsvisie), en
  • actief ondersteunen van ‘de lerende organisatie’ (waardengedreven visie, lerende staat centraal, lerende teams (leeracademie) en ontwikkelingsgerichte taal)

Terug naar ons team

Recente berichten van
Ronny Vanderspikken

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

"We hebben leerlingen nodig die durven ingrijpen in hun leven, maar ook in maatschappelijke en ethische dilemma’s."

Interview met OESO-onderwijsexpert Dirk Van Damme over trends en ontwikkelingen in onderwijs. Via @klasse_be
https://t.co/fPwWHok2AI

Aftermovie van het kick-off event van IdeaalDuaal 2019, dat plaatsvond op 8 februari in The EGG in Brussel. Met oa onze Schoolmaker Lien Peeters. #ideaalduaal @ideaalduaal https://t.co/QGCYtjPr0n

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CVBA, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2019 Schoolmakers, Alle rechten voorbehouden - Privacy policy

Website door rubenvaes.be