Ronny Vanderspikken

Ronny Vanderspikken

Ronny bouwde zijn carrière uit als leerkracht en directeur, in de verschillende onderwijsnetten en -koepels. Ervaringsleren staat centraal met welbevinden, betrokkenheid en verbondenheid als richtsnoer. Ook in zijn rol als coördinerend en algemeen directeur ondersteunde en coachte hij mensen en teams en leidde hij, als gecertificeerd AI-coach, grote-groeps-conferenties, steeds vanuit een waarderende insteek.

Na het behalen van zijn postacademische masteropleiding CIGO (consultancy in groepen en organisaties) werkte hij voor de Koning Boudewijnstichting als innovatiecoach en procesmanager in het pIEO-project: project innoveren en excelleren in onderwijs (grootstedelijke context) met focus op beleidsvoering en krachtige onderwijsleeromgeving.  Hij is mede-auteur Windkracht 4: rijke verhalen voor duurzame schoolontwikkeling.

Vanuit deze verschillende rollen ontdekte en werkte hij met een grote onderwijsdiversiteit en zette hij onderwijsbegeleidingspraktijken op. In de samenwerking met Schoolmakers wil Ronny als ‘schoolmakker’ een beperkt aantal projecten ondersteunen. Zijn thema’s:

  • leiderschapsontwikkeling (opleiding en coaching),
  • schoolontwikkeling (beleidsaspecten mee onderzoeken, adviescoaching, scholengroepen …,).
  • onderwijsinnovatie (veranderprocessen opzetten op basis van toekomstgerichte onderwijsvisie), en
  • actief ondersteunen van ‘de lerende organisatie’ (waardengedreven visie, lerende staat centraal, lerende teams (leeracademie) en ontwikkelingsgerichte taal)

Terug naar ons team

Recente berichten van
Ronny Vanderspikken

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

Als Gentse secundaire school werken aan een autonomieversterkend en verbindend schoolklimaat? Schrijf dan nu in voor het inspiratietraject ‘Operatie Geslaagd'. Een initiatief van @OC_Gent i.s.m. Steunpunt Diversiteit & Leren, @Schoolmakers en @CEGOLeuven https://t.co/f8HBuAMK4b

Op 14/12 organiseert het departement Onderwijs en Vorming een inspiratiedag om de relatie tussen onderzoek en de onderwijspraktijk te versterken. Schoolmaker @SaskiaVDP presenteert er de e-course als tool om #digitaal te professionaliseren. https://t.co/lr4q80l1O9

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CVBA, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2018 Schoolmakers, Alle rechten voorbehouden - Privacy policy

Website door rubenvaes.be