SchoolSmaker ‘Ouderpartnerschap op school’

23 maart 2018

Onderzoek wijst uit dat ouderbetrokkenheid en leersucces nauw samenhangen. Toch is het oudercontact vaak het enige moment dat ouders en leraren elkaar echt ontmoeten.

In deze SchoolSmaker richten we ons op deze centrale vraag: Hoe kan een partnerschap tussen ouders en scholen de leerkansen van leerlingen bevorderen? We verdiepen ons in betrokkenheid van ouders op de school zelf, maar ook op de schoolloopbaan van de kinderen op school én thuis. We belichten ook de betrokkenheid van de school op ouders? Ten slotte kijken we hoe ouders elkaar kunnen versterken. We kijken samen waar ouders en school elkaar kunnen ontmoeten, hoe ze sterkte partnerschappen op bovenstaande aspecten kunnen aangaan.

Schoolmakers en Steunpunt Diversiteit & Leren inspireren je met inzichten uit onderzoek én praktijkverhalen.

Benieuwd naar wat partnerschappen met ouders op jouw school of de school van de kinderen kunnen betekenen? Noteer woensdagavond 23 mei 2018 in je agenda en schrijf je hier in.

Praktisch
Voor wie: Ouders met kinderen in de basisschool, directies en leerkrachten van de basisschool
Datum: woensdag 23 mei 2018, 19:30 (inloop 19 u) tot 21.30 uur.
Locatie: De Aanstokerij, Naamsesteenweg 130, 3001 Leuven.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

"Wanneer je kinderen au sérieux neemt, dragen ze dat mee voor de rest van hun leven." 'Zwijgen is geen optie' praatte met @PietGrymonprez die technisch #onderwijs opnieuw aantrekkelijk wil maken. #duaalleren https://t.co/rYaj7L24D0

Wat was dat ook alweer van die werklast van de leraar? #HappyFriday! #teacherlife

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CVBA, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2018 Schoolmakers, Alle rechten voorbehouden - Privacy policy

Website door rubenvaes.be