SchoolSmaker ‘Scholen van de toekomst’

19 december 2017

School van de toekomst? Meer dan een state of the art gebouw!

Je krijgt de kans om nieuwe schoolgebouwen te zetten in het kader van ‘scholen van de toekomst’? Je bent waarschijnlijk enthousiast:’Nu kunnen we eindelijk eens ‘ons goesting’ doen.’ Maar wat is dan juist die goesting? Wat voor kinderen/leerlingen wil je creëren? Wat is dan een topleeromgeving? Is die wel futureproof en wat vertellen recente pedagogische inzichten ons? Welke uitdagingen staan ons te wachten en in hoeverre kan de nieuwe infrastructuur daar een antwoord op bieden? Hoe ziet een topwerkomgeving voor het leerkachtenteam eruit en is iedereen klaar om die state of the art omgeving ten volle te benutten? …

Heel wat vragen en weinig antwoorden. Bovendien vraagt zo’n DBFM-dossier een heel eigen aanpak. Alles, tot de plaats van de stopcontacten toe, moet vóór indiening van het dossier vastgelegd worden. Geen sinecure… .En ook de huidige infrastructuur en de directe omgeving kunnen opportuniteiten met zich meebrengen. Maar als de deadline op de loer ligt, is het niet evident om dat zaakje grondig aan te pakken.

In deze Schoolsmaker willen we je een duwtje in de goede richting geven. Samen met Preo, een architectenbureau dat sterk inzet op voorontwerp en verkennen van de uitdaging, bieden we je een namiddag van inspiratie aan.

SchoolSmaker ‘Scholen van de toekomst’: wat kan je verwachten?

Voor wie?

Iedereen die (al dan niet) in het kader van ‘scholen van de toekomst’ meewerkt aan het ontwerp/de bouw van een nieuwe school.

Op het programma

13u30 – 14u: verwelkoming

14u: we starten met een blik op maatschappelijke uitdagingen en wat dit betekent voor scholen in de toekomst, zowel op vlak van schoolinfrastructuur als schoolorganisatie.

In twee workshops zoomen we hier verder op in.

Het einde is voorzien om 17u.

Praktisch

Waar? Tweeperenboom, Winksele

Wanneer? Woensdag 24/01/2018 van 14u – 17u

Bijdrage in de kosten? 25 euro. Graag op voorhand storten op het rekeningnummer van Schoolmakers BE53 5230 8066 3053 met vermelding van SchoolSmaker ‘Scholen van de toekomst’ en jouw naam.

Inschrijven

Je aanmelden doe je via dit online inschrijvingsformulier.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

“Je ziet een transitie binnen de school. De leerlingen worden door de feedback kritischer op zichzelf en willen ook steeds vaker tussentijds feedback krijgen"

Over het verminderen van toetsdruk en meer inzicht in het leerproces.
https://t.co/mDbvAweVf7

Voor diegenen die het gemist hebben. @SaskiaVDP bij Hautekiet over puntenevaluatie naar aanleiding van de J1000 van @HeiligGrafTurnh , vanaf 28:30: https://t.co/3L4hbs4sSf

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CVBA, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2018 Schoolmakers, Alle rechten voorbehouden - Privacy policy

Website door rubenvaes.be