Verwelkomen van leerlingen met een vluchtverhaal

5 mei om 20u: Verwelkomen van leerlingen met een vluchtverhaal

We worden opnieuw geconfronteerd met een toestroom van vluchtelingen in onze scholen en onze maatschappij. De taalbarrière zorgt voor extra uitdagingen voor de relaties in de klas. Leerlingen met een vluchtverhaal hebben vaak trauma opgelopen, dit kan resulteren in onvoorspelbaar, heftig emotioneel gedrag. Als leerkracht weet je niet altijd goed hoe je dit gedrag moet kaderen of hoe je best reageert.

In deze SchoolSmaker krijg je tips voor het verwelkomen deze leerlingen.  

  • Wat doe je de eerste dagen, hoe zorg je ervoor dat de leerling zich veilig voelt in de groep, hoe maak je zonder taal verbinding, hoe bevorder je de groepsdynamiek na deze verandering?
  • Wat betekent trauma? Wat doet het met een persoon en hoe kan je best reageren op onverwacht gedrag?

Doelgroep

Zorgcoördinatoren, leerlingenbegeleiders en iedere andere onderwijsprofessional met een groot hart voor leerlingen met een verhaal.

Schoolmakers

Sara is spiksplinternieuwe Schoolmaker met 18 jaar onderwijservaring op de teller als leerkracht in verschillende onderwijsvormen. Momenteel is ze ook werkzaam als een ervaren lerarenopleider in de Erasmus Hogeschool in Brussel. 

Lydwin is procesbegeleider bij Schoolmakers en heeft ervaring als leerkracht en leerlingbegeleider in zowel het kleuter-, lager en secundair onderwijs. Daarnaast doceert ze in de lerarenopleiding aan AP hogeschool.

Deze SchoolSmaker duurt 75 min. Voor deelname vragen we je betrokken aanwezigheid en 25 EUR.
Je ontvangt enkele dagen op voorhand een digitale link om deel te nemen aan deze online SchoolSmaker.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

Mooie synthese @YDemaertelaere #schoolmakers

Op https://t.co/YIMbYsDydL staan heel wat handvatten om om te gaan met diversiteit in de klas @hautekiet #schoolmakers

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CV, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2022 Schoolmakers - Disclaimer & Privacy - Verkoopsvoorwaarden

Website door rubenvaes.be