Dagworkshop ‘Oplossingsgericht coachen’

26 april 2017

Een op maat vorming voor jouw scholengroep/-gemeenschap of onderwijsorganisatie? 

 

Oplossingsgericht coachen is een effectieve manier om leerkrachten en hele schoolteams aan het stuur te zetten bij het aanpakken van uitdagingen. Veel scholen ervaren de oplossingsgerichte methode als erg verfrissend vanwege de focus op een positieve toekomst in plaats van op het negatieve verleden. Wie oplossingsgericht coacht, stelt vragen als: Wat werkt er wél goed? Wat wil je in de plaats van het probleem? Stel dat je slaagt in je opzet, hoe ziet dat er dan uit? Zulke vragen vergroten het eigenaarschap en de zin om met uitdagingen aan de slag te gaan.

Als deelnemer aan de dagworkshop ‘Oplossingsgericht coachen’

  • verwerf je inzicht in de principes van oplossingsgericht coachen; maak je makkelijker de omslag van een focus op problemen naar een focus op oplossingen;
  • ontwikkel je enkele competenties de je inzet als oplossingsgerichte coach;
  • benoem je individuele werkpunten en actiepunten voor je school.

Je mag je verwachten aan een praktijkgerichte vormingsdag. Inzichten uit de positieve psychologie brengen we op een interactieve manier. Competenties van de oplossingsgerichte coach verken je via fijne ervaringsoefeningen.

Voor wie?

De dagworkshop is bestemd voor iedereen met een leidinggevende, coördinerende of ondersteunende functie in onderwijs.

Interesse?

Contacteer ons via info@schoolmakers.be. Dan verkennen we samen de vormingsbehoefte en bekijken we hoe we de dagworkshop eraan aanpassen.

Download pdf-folder 

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

Het project http://www.taaltrajecten.be wil leerkrachten, leerlingenbegeleiders of directieleden concrete handvatten bieden om een wetenschappelijk onderbouwd taalintegratietraject te ontwerpen voor leerlingen die nood hebben aan taalsteun.

In 2020 brachten @BertSmits en @Yves_Larock ‘Iedereen Schoolmaker’ uit, een boek met richtlijnen om scholen te helpen zich aan te passen aan een snel veranderende wereld. @dekrijtlijnen nodigde Bert uit om te verhelderen hoe je een schoolmaker wordt.

https://buff.ly/3u2omwR

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CV, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2021 Schoolmakers, Alle rechten voorbehouden - Privacy policy

Website door rubenvaes.be