Schaalvergroting: de impact op leraren

04 februari 2015

Klasse lerarenIn Klasse voor leraren lezen we… Het katholiek onderwijs gaat voor minder schoolbesturen. Zo speelt het in op de regeringsnota die die schaalvergroting in alle netten wil stimuleren en ondersteunen. Minder schoolbesturen met meer verantwoordelijkheden, wat voelen leraren daarvan?

Schaalvergroting is niet nieuw, maar nu gaat het katholiek onderwijs er echt voor. Het aantal schoolbesturen gaat van 781 naar een 150-tal. Professor Geert Devos van de UGent ziet daarvoor enkele verklaringen.

“Schoolbesturen staan voor complexe maatschappelijke uitdagingen. Ze moeten bijvoorbeeld omgaan met toenemende sociale ongelijkheid en ze moeten hun  schoolaanbod beter op elkaar afstemmen, zodat niet alle scholen dezelfde richtingen aanbieden. Dat vraagt meer expertise van hen, terwijl er door de besparingen net minder middelen en personeel zijn. …

Lees verder…. 

 

Terug naar schoolsmakers

 

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

Mooie synthese @YDemaertelaere #schoolmakers

Op https://t.co/YIMbYsDydL staan heel wat handvatten om om te gaan met diversiteit in de klas @hautekiet #schoolmakers

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CV, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2022 Schoolmakers - Disclaimer & Privacy - Verkoopsvoorwaarden

Website door rubenvaes.be