SchoolSmaker Differentiatie

28 maart 2017

Diversiteit troef in onze klassen. Reden te meer om die gelijkenissen en verschillen tussen leerlingen te benutten in de les. Wie differentieert, speelt in op diverse voorkeuren, ondersteuningsnoden en competentieniveaus van leerlingen. Hoe doe je dat op een uitnodigende en haalbare manier? In deze SchoolSmaker leer je ons differentiatiemodel kennen, een eenvoudig kompas met drie vragen die leiden tot differentiatie. We inspireren je met een hele reeks praktijkvoorbeelden. Jij maakt – met ondersteuning van collega’s – jouw eigen instructie, evaluatieopdracht, huiswerkopgave, verwerkingsmoment, … nog gedifferentieerder!

Op 17 mei gaat deze SchoolSmaker door in Brussel op de Odisee Hogeschool.
Deze SchoolSmaker is bedoeld voor iedereen die lesgeeft in het secundair onderwijs of die collega’s begeleidt die voor de klas staan. In het najaar lanceren we onze e-course ‘Leren differentiëren’. Deze SchoolSmaker laat je alvast proeven van dit online leertraject.

Het programma ziet er als volgt uit:

13u – 13u30: onthaal met drankje
13u30 – 14u: inleiding in plenum: differentiatie, een algemeen kader.
14u – 15u15: verkennen van uitnodigende en haalbare differentiatievoorbeelden (naar eigen voorkeur en op eigen tempo)
15u15 – 16u15: pimp je les, maak ze nog gedifferentieerder!
16u 15 – 16u30: gezamenlijke afronding & voorsmaakje van onze e-course!

Belangrijk: we vragen je nadrukkelijk om een (deel van een) lesvoorbereiding, een evaluatieopdracht, huiswerkopgave, instructiefiches, verwerkingsoefeningen, … mee te brengen om tijdens het laatste deel van de namiddag mee aan de slag te gaan. Zo heb je op het einde van de namiddag ideeën om je eigen les(onderdeel) nog gedifferentieerder aan te pakken.

Datum: woensdag 17 mei, 13u(30) tem 16u30

Doelpubliek: leerkrachten secundair onderwijs (alle vakken, alle graden, alle onderwijsvormen) of collega’s die leerkrachten ondersteunen bij de klaspraktijk.

Locatie: Deze SchoolSmaker gaat door de Odisee hogeschool, vlakbij station Brussel-centraal (Odisee, campus Brussel, Hermesgebouw , Stormstraat 2, 1000 Brussel).

Deelnameprijs: bedraagt 25 EUR. Je betaalt aan de ingang en krijgt een bewijs van betaling en van deelname. Drank is inbegrepen in de prijs. Je kan bij inschrijving aangeven of je een factuur wilt.

Begeleiders: Saskia Vandeputte, Jan Royackers, Joos Van Goethem (ovb)
Meer info? Mail saskia@schoolmakers.be

Inschrijven kan via deze link
In het najaar organiseren we deze SchoolSmaker in Gent. Datum en locatie onder voorbehoud: 11 oktober, Arteveldehogeschool. Hou de website en de nieuwsbrief in het oog – binnenkort kan je inschrijven voor deze SchoolSmaker in het najaar!

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

JA we moeten samen met de scholen nog beter inzetten op taalrijke omgevingen in de kleuterklas. NEEN dat gaan we niet doen door gezinnen die het al lastig hebben te straffen. Hear Hear voor de oproep om samen toe te werken naar een positief taalproject. #schoolmakers

15 bestuurders @ 7 #coöperaties -@rescoopv 's #Druifkracht & NAVITAS; #werkerscoöperaties @tintelijn #OMGEVING & #hota; #Tweeperenboom & #Schoolmakers namen deel aan onze 2-daagse @CeraCoop @KCO_KULeuven. Merci @FredDufays, Johan, @AMVangeenberghe @lieve_jacobs & @HannesHollebecq

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CV, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2023 Schoolmakers - Disclaimer & Privacy - Verkoopsvoorwaarden

Website door rubenvaes.be