SchoolSmaker Intervisie voor leerkrachten | Integratie derde kleuterklas & eerste leerjaar

06 januari 2016

 

 

krijtbordje... intervisie voor leerkrachten

 

 

In deze SchoolSmaker maak je kennis met intervisie als manier om je verder te professionaliseren, om als leerkracht te groeien in je aanpak door in gesprek te gaan met andere leerkrachten. Je bevraagt eigen en andere knelpunten en zoekt samen naar oplossingen voor bepaalde vragen of problemen. In deze intervisiegroep richten we ons specifiek op het thema integratie derde kleuterklas en eerste leerjaar.

Soms heb je vragen over wat je als leerkracht doet in de klas of op school en waar je binnen je eigen netwerk maar geen antwoord op kan vinden. Je wilt de leerkracht van de derde kleuterklas of het eerste leerjaar meer betrekken, maar stoot op een njet. Je merkt aan de kinderen dat de overgang naar het eerste leerjaar toch een hele grote stap blijft. Jullie zoeken als school een manier om meer samen te werken tussen derde kleuterklas en eerste leerjaar. Je hebt veel vragen over integratieweken, maar je weet niet hoe het aan te pakken. Vaak ontbreekt de tijd om buiten je bestaande netwerk antwoorden te zoeken of blijf je op je honger zitten wat antwoorden betreft.

Een intervisiegroep biedt hier een antwoord op. Samen met andere leerkrachten ga je eigen vragen en vragen van anderen onderzoeken en mogelijke antwoorden formuleren. Misschien heb je iets waar je mee zit nog niet bekeken zoals een ander het bekijkt of heeft een andere deelnemer er ook ervaring mee en heeft die een beproefde oplossing. Wie weet besef je dat iedereen met hetzelfde worstelt en dat dat helemaal niet erg is. Je leert van vragen van anderen en ontdekt dat je op sommige vlakken zelf heel goed bezig bent.

Een coach begeleidt de groep, zorgt voor methodieken, voor openheid en bewaakt de oplossingsgerichtheid en gelijkwaardigheid binnen de groep. Elke bijeenkomst wordt de vraag van een van de deelnemers uitgediept en zoeken alle deelnemers samen naar mogelijke oplossingen.

Praktisch

  • Thema: Integratie derde kleuterklas & eerste leerjaar
  • Voor wie: leerkrachten derde kleuterklas en eerste leerjaar. Zorgleerkrachten met een concrete case over integratie derde    kleuterklas en eerste leerjaar zijn ook welkom.
  • Wanneer: Eerste en derde woensdag van de maand van 20u tot-22u.
    Het aantal bijeenkomsten is het aantal deelnemers + 1. De eerste bijeenkomst is op 17 februari 2016.
  • Aantal deelnemers: vier tot zes deelnemers
  • Locatie: GR35 – Torenhoflaan 35, Rotselaar
  • Bijdrage per deelnemer: 30€ (huur lokalen, een drankje, materiaal)
  • Inschrijven: lies@gr35.be met vermelding SchoolSmaker – Intervisie voor leerkrachten
  • Door wie: Lies Lambert

Heb je een ander thema dat je graag in een begeleide intervisiegroep wil bespreken, neem dan contact op met lies@gr35.be.

 

Terug naar schoolsmakers

 

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

JA we moeten samen met de scholen nog beter inzetten op taalrijke omgevingen in de kleuterklas. NEEN dat gaan we niet doen door gezinnen die het al lastig hebben te straffen. Hear Hear voor de oproep om samen toe te werken naar een positief taalproject. #schoolmakers

15 bestuurders @ 7 #coöperaties -@rescoopv 's #Druifkracht & NAVITAS; #werkerscoöperaties @tintelijn #OMGEVING & #hota; #Tweeperenboom & #Schoolmakers namen deel aan onze 2-daagse @CeraCoop @KCO_KULeuven. Merci @FredDufays, Johan, @AMVangeenberghe @lieve_jacobs & @HannesHollebecq

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CV, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2023 Schoolmakers - Disclaimer & Privacy - Verkoopsvoorwaarden

Website door rubenvaes.be