Lydwin Bulckens

Wat me bezielt

Zorgen dat jongeren groeien, dat is wat ik doe, elke dag. Het liefste doe ik dat op een heleboel plekken tegelijk. Ik deed het als leerkracht in mijn eigen klas, waar ik probeerde mijn leerlingen mee te nemen op een reis die niet alleen hun hoofd, maar ook hun hart raakt. Tegelijk heb ik doorheen mijn hele carrière gezocht naar manieren om ook breder impact te maken door educatieve projecten uit te bouwen in het buitenland, door vormingen te geven aan leerkrachten en door scholen beleidsmatig te helpen nadenken

Mijn dada’s

Ik durf keuzes maken die niet voor de hand liggen. Ik neem je graag mee op zo’n avontuur in je school, om outside the box te denken en nieuwe wegen te verkennen. Gelukkig ben ik ook een kei in organiseren, regelen en coördineren, waardoor ik een veilige bedding creëer voor de tochten waarop ik je meeneem. 

Thema’s waarrond ik graag werk zijn onder andere didactische thema’s zoals feedback, evaluatie, zelfsturing, enz. Vervolgens het welbevinden van leerlingen en hoe je daarrond kan werken op school. Ook het beleidsmatig werken rond duaal leren en leersprongen.  

Ondersteuningsvragen die ik graag aanpak

  • Hoe kunnen evalueren zodat onze leerlingen er van leren? 
  • Hoe kunnen we inzetten op zelfsturing bij de leerlingen? 
  • Hoe kunnen we feedback een duidelijke plek geven in onze lespraktijk? 
  • Hoe kunnen we een verandertraject succesvol aangaan? 
  • Hoe kunnen we ervoor zorgen dat duaal leren een succesverhaal wordt? 
  • Hoe kunnen we een succesvolle zomerschool opzetten? 
  • Hoe kunnen we een succesvolle buddywerking opzetten? 

Mijn loopbaan

In 2011 studeerde ik af als master sociaal-culturele en arbeidspedagogiek. Sindsdien geef ik o.a. gedragswetenschappen in de tweede en derde graad van het secundair onderwijs. Steeds heb ik daarnaast nog op andere plekken mijn didactische ei gelegd: als auteur van lesmaterialen, als leerlingenbegeleider… tot ik in 2017 naar Colombia en Peru trok voor het uitbouwen van scholenprojecten daar. Sinds 2019 ben ik weer in het land en aan de slag als leerkracht en Schoolmaker. In 2021 besloot ik om voltijds als Schoolmaker aan de slag te gaan. 

 


Terug naar ons team

Recente berichten van
Lydwin Bulckens

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief