Lydwin Bulckens

Wat me bezielt?

Onderwijs in al haar vormen en facetten is steeds mijn grootste passie geweest. Kinderen brengen de helft van hun tijd door op een plek waar ze de kans krijgen zich te ontwikkelen om later volwaardig deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Ze leren niet alleen inhoudelijke vakken, maar kinderen experimenteren ook met gedrag en verschillende rollen. Hoe handel je vanuit je kracht om dit allemaal in goed banen te leiden?

Ondersteuningsvragen die ik graag aanpak

Hoe leiden we het gedrag van tieners in goede banen? Voor welke balans kiezen we op het vlak van preventie en repressie, zorg en controle?

Onze straffen leiden niet tot gedragsaanpassingen, want het zijn steeds dezelfde leerlingen die dezelfde straf krijgen. Hoe kunnen we komen tot het gewenste gedrag?

Hoe kunnen we leerlingen betrekken in ons zorgbeleid?

Hoe kunnen we de overschakeling naar smartphone-gebruik op de speelplaats vlot laten verlopen?

Ben je als leerkracht moe? Heb je het gevoel dat je de balans verloren bent in de klas? Lijkt het alsof je meer kwaad bent op jouw leerlingen dan goedgezind? Ik help je graag je kracht terug te vinden.

Mijn loopbaan

Jarenlange ervaring in het jeugdwerk op lokaal en provinciaal niveau. Afgestudeerd als pedagoog (sociale pedagogiek) en specifieke lerarenopleiding. Ik werkte als leerkracht en leerlingbegeleider in het secundair onderwijs. Gedurende anderhalf jaar deed ik de coördinatie van een educatief project in de Andes en de beleidsontwikkeling van een educatief project in Colombia. Nog steeds sta ik met hart en ziel voor de klas.

 

 

 


Terug naar ons team

Recente berichten van
Lydwin Bulckens

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

Van online lesgeven naar volwaardig #blended lesgeven:
concrete randvoorwaarden en tips👇

https://buff.ly/2KJuTXl

Doordacht digitaliseren: 60 tips voor het schoolleiderschap.
https://buff.ly/2RGX8fS

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CV, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2021 Schoolmakers, Alle rechten voorbehouden - Privacy policy

Website door rubenvaes.be