Zomerscholen 2023

Schoolmakers en Speelmakers slaan de handen in elkaar voor de zomerscholen 2023!
Ook in 2023 subsidieert de Vlaamse overheid de zomerscholen. Snuister tussen ons vormingsaanbod en we bekijken graag hoe we je kunnen ondersteunen. We stemmen ons aanbod af op jouw vraag en werken steeds op maat van jouw zomerschool.

Voor zomerscholen gelegen in de provincie Antwerpen klik door naar de website of stuur je vraag naar pal@provincieantwerpen.be

Vormingsaanbod

Zomerschool organiseren

Een kwaliteitsvolle zomerschool organiseren van A tot Z

Heb je nog nooit een zomerschool georganiseerd of ben je zoekende naar kwaliteitsverbetering? Dan nemen we je graag mee in het zomerschoolverhaal.
Meer info
leren organiseren evalueren

Effectief leren en evalueren op de zomerschool

In deze vorming gaan we in op hoe leren werkt en gaan we actief op zoek naar een concrete invulling van de planning van jouw zomerschool. Daarnaast staan we stil bij de zin van het evalueren en opvolgen van kinderen en het evalueren van de zomerschool zelf.
Meer info
Een zomerschool met focus op taal en welbevinden

Een zomerschool met focus op taal en welbevinden

In deze workshop gaan we dieper in op het creëren van taalkrachtige omgevingen. Daarnaast delen we heel wat tips en tricks om aandachtig om te springen met het welbevinden van leerlingen.
Meer info
Spelen en leren integreren

Spelen en leren integreren

Samen werken we een thema uit tot een gevarieerde speel- en leerweek! In deze vorming gebruiken we werkvormen die de creativiteit van het team stimuleren.
Meer info
Visie op spelend leren in je zomerschool

Visie op spelend leren in je zomerschool

In deze sessie staan we stil bij de concepten spelen en leren. We bestuderen ze van filosofie tot praktijk en wisselen standpunten uit.
Meer info
Speelkansen verhogen in de speeltijd

Speelkansen verhogen in de speeltijd

We ontdekken samen hoe je materiaal en speelruimte kan inzetten om speelplezier te verhogen. We ontdekken verschillende speelse begeleidershoudingen en gaan op zoek naar kleine en haalbare acties.
Meer info
Spelen en leren met loose parts

Spelen en leren met loose parts

We laten jullie zelf de meerwaarde en het speelplezier van Loose Parts ervaren. We ontdekken hoe je spelen met Loose Parts kan begeleiden en brainstormen hoe je spelend kan leren met de materialen.
Meer info

In samenwerking met

Speelmakers

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

JA we moeten samen met de scholen nog beter inzetten op taalrijke omgevingen in de kleuterklas. NEEN dat gaan we niet doen door gezinnen die het al lastig hebben te straffen. Hear Hear voor de oproep om samen toe te werken naar een positief taalproject. #schoolmakers

15 bestuurders @ 7 #coöperaties -@rescoopv 's #Druifkracht & NAVITAS; #werkerscoöperaties @tintelijn #OMGEVING & #hota; #Tweeperenboom & #Schoolmakers namen deel aan onze 2-daagse @CeraCoop @KCO_KULeuven. Merci @FredDufays, Johan, @AMVangeenberghe @lieve_jacobs & @HannesHollebecq

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CV, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2023 Schoolmakers - Disclaimer & Privacy - Verkoopsvoorwaarden

Website door rubenvaes.be