Zomerscholen 2023

Schoolmakers en Speelmakers slaan de handen in elkaar voor de zomerscholen 2023!
Ook in 2023 subsidieert de Vlaamse overheid de zomerscholen. Snuister tussen ons vormingsaanbod en we bekijken graag hoe we je kunnen ondersteunen. We stemmen ons aanbod af op jouw vraag en werken steeds op maat van jouw zomerschool.

Voor zomerscholen gelegen in de provincie Antwerpen klik door naar de website of stuur je vraag naar pal@provincieantwerpen.be

Vormingsaanbod

Aan de slag met executieve functies in de kleuterklas

Hoe zit dat nu met de impulscontrole, het werkgeheugen en de cognitieve flexibiliteit van het jonge kind? De vaardigheid om het eigen gedrag, emoties en gedachten te sturen (zelfsturing), is afhankelijk van executieve functies. Hoe geef je leerarrangementen zo vorm dat ze de executieve functies aan het werk zetten en ontwikkelen.
Meer info
Zomerschool organiseren

Een kwaliteitsvolle zomerschool organiseren van A tot Z

Heb je nog nooit een zomerschool georganiseerd of ben je zoekende naar kwaliteitsverbetering? Dan nemen we je graag mee in het zomerschoolverhaal.
Meer info

Maak van spelen krachtige leermomenten in de kleuterklas

Spelen en leren gaan hand in hand in de kleuterklas. Bovendien biedt meespelen veel kansen tot talige interactie in de kleuterklas. Maar hoe organiseer je je spel op die manier dat het zo leerrijk mogelijk is?
Meer info

Duurzaam veranderen: begeleiding in didactisch thema

Evalueren, differentiëren, flexwerking, zelfregulering, lesgeven met impact,... het zijn allemaal voorbeelden van didactische thema’s. Wil je op een van deze thema’s systematisch inzetten en beoog je een duurzame verandering die gedragen wordt door het hele team?
Meer info

Mini online cursus Evalueren en Feedback

Iedereen is het erover eens dat evalueren en feedback onlosmakelijk verbonden zijn met lesgeven. In deze mini cursus leer je alles over breed evalueren en feedback. Aan de hand van voorbeelden leer je hoe je zelf kwaliteitsvol kan evalueren in je eigen lessen.
Meer info

Mini cursus didactiek

Je bent zij-instromer en wil een spoedcursus didactief en basis van lesgeven? Of je geeft al even les maar wil graag een opfrissing van enkele basisprincipes? Dan is de mini cursus 'Didactiek' iets voor jou!
Meer info

E-course Binnenklasdifferentiatie

Je geeft les en wil volop de mogelijkheden van differentiatie verkennen van achter jouw computer? Of je wil leerkrachten (in opleiding) inspireren en ondersteunen? Dan is onze e-course Leren Differentiëren zeker iets voor jou!
Meer info
leren organiseren evalueren

Effectief leren en evalueren op de zomerschool

In deze vorming gaan we in op hoe leren werkt en gaan we actief op zoek naar een concrete invulling van de planning van jouw zomerschool. Daarnaast staan we stil bij de zin van het evalueren en opvolgen van kinderen en het evalueren van de zomerschool zelf.
Meer info
Een zomerschool met focus op taal en welbevinden

Een zomerschool met focus op taal en welbevinden

In deze workshop gaan we dieper in op het creëren van taalkrachtige omgevingen. Daarnaast delen we heel wat tips en tricks om aandachtig om te springen met het welbevinden van leerlingen.
Meer info
Spelen en leren integreren

Spelen en leren integreren

Samen werken we een thema uit tot een gevarieerde speel- en leerweek! In deze vorming gebruiken we werkvormen die de creativiteit van het team stimuleren.
Meer info
Visie op spelend leren in je zomerschool

Visie op spelend leren in je zomerschool

In deze sessie staan we stil bij de concepten spelen en leren. We bestuderen ze van filosofie tot praktijk en wisselen standpunten uit.
Meer info
Speelkansen verhogen in de speeltijd

Speelkansen verhogen in de speeltijd

We ontdekken samen hoe je materiaal en speelruimte kan inzetten om speelplezier te verhogen. We ontdekken verschillende speelse begeleidershoudingen en gaan op zoek naar kleine en haalbare acties.
Meer info
Spelen en leren met loose parts

Spelen en leren met loose parts

We laten jullie zelf de meerwaarde en het speelplezier van Loose Parts ervaren. We ontdekken hoe je spelen met Loose Parts kan begeleiden en brainstormen hoe je spelend kan leren met de materialen.
Meer info

In samenwerking met

Speelmakers

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief