Aan de slag met executieve functies in de kleuterklas

Hoe zit dat nu met de impulscontrole, het werkgeheugen en de cognitieve flexibiliteit van het jonge kind? De vaardigheid om het eigen gedrag, emoties en gedachten te sturen (zelfsturing), is afhankelijk van executieve functies.

In deze sessie staan we stil bij hoe je je leerarrangementen zo kan vormgeven dat ze de executieve functies aan het werk zetten en doen ontwikkelen. We doen dit onder andere aan de hand van concrete werkvormen en activiteiten die inzetten op kwaliteitsvolle interactie in je klas, die bij voorkeur ook nog eens de taalontwikkeling stimuleren. We bekijken ook hoe het digitale ondersteunend kan zijn bij de ontwikkeling van EF.

Binnen het brede thema van executieve functies kunnen we ook specifieker op maat werken. Daarbij vertrekken we dan vanuit concrete vragen zoals ‘Hoe zorg ik voor meer rust in mijn klas?’ en ‘Hoe ondersteun ik leerlingen om hun impulsen te controleren?’

Doelen

  • Je krijgt inzicht in de executieve functies bij het jongste en jonge kind;
  • Je leert enkele activiteiten kennen die de ontwikkeling van executieve functies stimuleren;
  • Je kijkt op een nieuwe manier naar je huidige aanpak en weet welke (kleine) ingrepen je kan doen om in te zetten op executieve functies.

Prijs

Per dagdeel: € 650, excl. btw en excl. verplaatsingskost

Aanvraagformulier

  • Hidden

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers
Twitter feed is op dit moment niet beschikbaar.
Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CV, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2024 Schoolmakers - Disclaimer & Privacy - Verkoopsvoorwaarden

Website door rubenvaes.be