Basistraject ‘Effectief Schoolleiderschap’

Effectief Schoolleiderschap betekent dat de onderwijsambities van je school gerealiseerd geraken, dat je het leerklimaat op je school cultiveert en dat je de organisatiekwaliteit permanent versterkt.

Met het Basistraject ‘Effectief Schoolleiderschap’ engageer je jouw schoolteam om bij te dragen tot jouw ontwikkeling als schoolleider.

Doelen

Na het volgen van dit basistraject

  • beschik je over een een omvattende kijk op schoolleiderschap;
  • heb je leraren en andere collega’s betrokken om jouw persoonlijke ontwikkelpunten als schoolleider op een subjectief-objectieve manier op het spoor te komen;
  • beschik je over ontwikkelpunten waarmee je de komende semesters aan de slag wil gaan en over een plan van aanpak om die ontwikkelpunten te realiseren.

Gedetailleerd programma

Deelnemen aan het basistraject ‘Effectief Schoolleiderschap’ betekent dat je je mag verwachten aan twee interactieve workshops. En, dat je leraren en andere collega’s gaat betrekken bij jouw ontwikkeling als schoolleider. Dat gebeurt via een online 360° feedback bevraging

Op basis van de respons op die bevraging stelt Schoolmakers een omvattend 360° feedback verslag op. Via een analyse van de verkregen feedback groeit je bewustzijn over de ontwikkelpunten voor jouw leiderschap. Op het einde van het traject ontwerp je voor jezelf een actieplan dat rekening houdt met de noden van je school. Met dat actieplan kan je onmiddellijk aan de slag.

Duur

2 dagdelen

Prijs

1.300 EUR excl 21% BTW
plus 100 EUR (excl 21% BTW) per online 360°-feedback bevraging, inclusief uitgebreid feedbackverslag

Lees hier de ervaring van andere deelnemers.

Ik vond het Basistraject ‘Effectief Schoolleiderschap’ een zeer relevant middel in het streven naar kwaliteit. De online 360° feedback bevraging is een schitterende manier om zelf het voorbeeld te geven bij het creëren van een feedbackcultuur op je school.
Kurt Gommers, algemeen directeur ZAVO secundair onderwijs Zaventem

Met de outcome van de 360°-evaluatie kan ik nog een hele tijd door. Tot vandaag pluk ik er de vruchten van.
Birgid Decleyn, directeur van basisschool Pistache (Brusse)

Aanvraagformulier

  • Hidden

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief