Leider

Coachingtraject Leiderschapsontwikkeling voor schoolleiders

Jouw job als schoolleider kan zonder moeite vergeleken worden met die van een topsporter. Topsporters hebben een persoonlijke coach die hen vanaf de zijlijn bijstaat om hun doelen te bereiken en tegelijk duurzaam te blijven functioneren. Dit traject ‘Leiderschapsontwikkeling voor schoolleiders’ wil jou dit soort ondersteuning bieden.

Vanuit je leidinggevende rol wil je niet enkel de dingen juist doen, je wil de juiste dingen doen. Maar soms zijn de complexiteit en de veelheid intimiderend.

De ontwikkeling en toekomst van kinderen en jongeren liggen je nauw aan het hart. Die zorg deel je met je schoolteam. Je bent er altijd voor hen en ze kunnen bij jou terecht voor steun, raad en coaching.

Toch voel je je vaak eenzaam in je rol en functie en er steeds moeten staan als sterkhouder kan uitputtend zijn. Daarom is een coach aan je zijde een zinvolle investering die jou en je school veel oplevert en het verschil kan maken.

Doelen

Na dit traject…

  • Heb je een helder beeld van je sterktes als mens en schoolleider en heb je praktijken ontwikkeld om die continu te ontwikkelen tot uitmuntende sterktes.
  • Heb je ook zicht op kritische tekortkomingen die een rem zetten op de ontwikkeling van je sterktes en dus op je leiderschap.
  • Ben je je scherp bewust geworden van hoe jouw innerlijke wereld bepalend is voor de effectiviteit van je leiderschap.
  • Is je interne complexiteit meer zelfverzekerd in balans met de complexiteit van de buitenwereld.
  • Getuigen de resultaten die je neerzet van een florerend schoolleiderschap.

Gedetailleerd programma

Tijdens de eerste sessie(s) verkennen we wie je bent als mens en professional. Wat je waarden, passies, talenten en overtuigingen zijn maar ook wat je tegenhoudt en saboteert. We maken ook wederzijds de succesfactoren en afspraken voor het traject helder.

Daarna laten we je onze 360° schoolleiderschaps-feedback-bevraging starten in je school (zie https://www.schoolleiderschap.be/360-feedback/).

We interpreteren samen met jou de resultaten hiervan en bepalen van hieruit je ontwikkelpunten en de verbeterdoelen waar je graag naartoe wil.

Bij elke sessie starten we vanuit wat zich in het hier-en-nu aandient in je school en gebruiken we deze dagdagelijkse realiteit als uitgangspunt om je eigen grotere thema’s te exploreren en aan te pakken. We werken steeds toe naar kleinere of grotere acties om het geleerde te gaan toepassen en te verankeren. 

Tijdens het traject, bieden we ook kaders en modellen aan en gaan dieper in op specifieke tools of oefenen vaardigheden (o.m. teamcoaching, communicatie, ..) wanneer nuttig of nodig.

Duur

8 sessies van 2 uur (à rato van gemiddeld 1 sessie per maand). We mikken op een mix van fysieke en online bijeenkomsten (afhankelijk van de afstand)

Prijs

2.750,00 € (incl. 360° feedback bevraging) (excl. 21% BTW en verplaatsingskosten)

Aanvraagformulier

  • Hidden

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief