“Doe het eens met een lofdicht” – Verrassend eenvoudige en waarderende werkvorm voor kinderen, jongeren en volwassenen

In deze laagdrempelige workshop maken we kennis met het lofdicht. We lezen er een paar om te ervaren wat het is en wat de bouwstenen zijn. Daarna gaan we samen op een speelse en verbindende manier aan de slag om er stap voor stap zelf een te schrijven. Elke deelnemer schrijft er een voor een medeleerling of iemand/iets anders en wie weet een voor zichzelf. Tenslotte lezen ze hun lofdichten aan elkaar voor.

Deze artistieke werkvorm zorgt gegarandeerd voor ontroering, verbinding en een onvergetelijk groepsmoment. Elk kind is bovendien een paar centimeter gegroeid na het volgen van deze workshop en ze hebben met nieuwe ogen naar elkaar leren kijken! Je hoeft er bovendien geen dichter voor te zijn, iedereen kan het. De enige voorwaarde is dat het in groep gebeurt.

Deze werkvorm is geschikt om in de klas te gebruiken bij verschillende gelegenheden en momenten. Om samen iets of iemand te vieren bijvoorbeeld, om iets heel persoonlijks te creëren voor een jarige of voor moeder- of vaderdag. Of op het einde van het schooljaar wanneer de leerlingen overgaan naar een andere klas, … Maar ook bij pestsituaties en voor de verwerking van traumatische gebeurtenissen brengt het troost en heling.

Wil je dit met volwassenen doen?

Deze werkvorm kan worden ingezet tijdens een pedagogische studiedag of een teambuilding. Het is eveneens geschikt om te gebruiken bij verschillende feestelijke gelegenheden. Om samen iets of iemand te vieren of te gedenken bijvoorbeeld. Maar ook op bijzondere scharniermomenten zoals de inhuldiging van een nieuw schoolgebouw, het samengaan met een andere school, het afscheid van een teamlid …

De workshop wordt gegeven door Anne De Smet van Schoolmakers die zelf heel veel ervaring heeft met het schrijven dan lofdichten en die vaak workshops hierover organiseert.

 

Doelen

Na het volgen van deze vorming:

  • weet je wat de basisingrediënten van een lofdicht zijn;
  • kan je er ook gemakkelijk zelf een schrijven;
  • heb je er een geschreven voor een medeleerling, een medestudent of voor jezelf.

Prijs

650 EUR per dagdeel (excl. 21% btw en verplaatsingskosten)

Aanvraagformulier

  • Hidden

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief