Image by wayhomestudio on Freepik

Planlast: Operatie Overbodig

Wie over ons onderwijs spreekt, neemt bijna onlosmakelijk de term ‘planlast’ in de mond. Individuele leerkrachten, vakgroepen, directies, onderwijsteams, scholengemeenschappen, … trekken steeds vaker aan de alarmbel: er zijn niet genoeg uren in een dag om tot de kern van de zaak te kunnen komen, namelijk kwalitatief onderwijs.

Het verminderen van de planlast gaat over veel meer dan het wegwerken van een to-do lijst.
Samen met Schoolmakers start je ‘Operatie Overbodig’: in deze actieve workshop brengen we in kaart hoe een typische periode er voor jou en jouw team uitziet en waar de energievreters zitten. Finaal gaan we op zoek naar kaders, afspraken en/of (digitale) tools die voor jullie de planlast kunnen verminderen. 

Overboord met het overbodige, terug naar de kern!

Tijdens deze workshop ga je actief aan de slag met een team van collega’s die een gelijk(w)aardige rol uitvoeren, zoals een vakgroep. Omdat oplossingen gezocht worden op maat van jullie context, heeft elke workshop zijn eigen unieke resultaat.

Doelen

Na het volgen van deze vorming…

  • weet je welke taken exact op jullie bord liggen, en hoeveel tijd hier effectief aan gespendeerd wordt;
  • kan je (beter) inschatten welke teamleden welke taken (liever) opnemen;
  • kan je jouw taken indelen volgens een timeframe, die de afgesproken to-do’s bewaakt en tegelijk ruimte laat voor last-minute flexibiliteit;
  • heb je een overzicht aan tools en afspraken die op korte en langere termijn de druk van de ketel kunnen nemen, zodat je als team terug tot de kern kan komen: kwalitatief onderwijs.

Duur

Actieve workshop van 1,5 à 2u aan €650 excl. 21% BTW

Aanvraagformulier

  • Hidden

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief