Webinar: Datagedreven School Maken

Schoolmakers en Smartschool slaan op 6 juni de handen in elkaar vanuit een gedeelde ambitie om scholen via het doordacht gebruik van data (nog) meer te laten inzetten op beleids- en kwaliteitsontwikkeling. Dit sluit ook aan bij de verwachtingen van Inspectie 2.0.

Inzicht krijgen in de data van je school is essentieel om antwoorden te krijgen op verschillende onderzoeksvragen die je jezelf als school kan stellen. Smartschool Analytics helpt je hierbij. Het is een krachtige tool die gegevens uit Smartschool helder presenteert in duidelijke overzichten. 

Eens je over deze (en andere) data beschikt, is het zaak om ze doordacht aan te wenden en te linken aan bestaand of toekomstig beleid. Schoolmakers biedt een ondersteunend (visie)traject aan rond het gebruik van data en de ontwikkeling van een onderzoekscultuur in je school.

Schrijf in

Doelen

  • je maakt kennis met onderzoeksvragen die je jezelf als school kan stellen
  • je maakt kennis met de mogelijkheden van Smartschool Analytics om op deze vragen te kunnen antwoorden
  • je maakt kennis met andere manieren om data te verzamelen als school 
  • je krijgt concrete ideeën over hoe je met data aan de slag kan gaan
  • je ontdekt hoe data kunnen bijdragen aan (de uitrol van) kwaliteits- en beleidsontwikkeling en de ontwikkeling van een onderzoekscultuur
  • je maakt kennis met de manier waarop Smartschool en Schoolmakers hierin kunnen ondersteunen

Begeleiding

Voor Smartschool: Eddy Willems
Eddy Willems, voormalig algemeen directeur van het Sint-Franciscuscollege te Heusden-Zolder, stond mee aan de wieg van Smartschool Analytics. Kwaliteit tot op de klasvloer brengen en alle actoren in het onderwijsveld ondersteunen in het verhogen van de onderwijskwaliteit zijn de belangrijkste drijfveren in zijn verhaal.

Voor Schoolmakers: Kristof Steeno
Kristof is een ervaren (zorg)leerkracht en beleidsmedewerker en studeerde recent af als master in de opleidings-en onderwijswetenschappen. Hij is gefascineerd door schoolbeleid en kwaliteitszorg en gelooft sterk in de kracht van een onderzoekscultuur als motor tot schoolontwikkeling.

Locatie

Dit webinar gaat online door op 6 juni van 19.30 u.  tot 21.30 u.
Je krijgt enkele dagen op voorhand de link doorgestuurd.

Prijs

Deelname bedraagt 50 EUR, incl. btw.

De factuur wordt digitaal verstuurd naar het adres in het inschrijvingsformulier.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers
Twitter feed is op dit moment niet beschikbaar.
Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CV, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2024 Schoolmakers - Disclaimer & Privacy - Verkoopsvoorwaarden

Website door rubenvaes.be