zelfzorg

‘Workshop Zelfzorg en zorg voor elkaar’

“An empty lantern provides no light. Self-care is the fuel that allows your light to shine brightly”

(Zelf)zorg omvat alle dingen die je doet om te zorgen voor je welzijn in vier belangrijke dimensies – je emotionele, fysieke, psychologische en spirituele gezondheid.

Wanneer je in het onderwijsveld werkt ben je bij uitstek een persoon die veel van zichzelf geeft in dienst van het welzijn, het leren en de groei van anderen, je bent iemand die heel veel zorgt. Voor zorgenden in het algemeen zijn zelfzorg en de zorg voor anderen niet altijd een eenvoudige evenwichtsoefening.

Vanuit de ervaring en de wetenschap dat veranderingen pas ingebed en duurzaam worden door te doen en te ervaren, werken we graag ervaringsgericht. Aan de hand van verschillende oefeningen waar de deelnemers met elkaar en individueel aan de slag gaan, laten we de inzichten ‘belichaamd’ ontstaan om pas daarna wat kaders aan te bieden. 

We knopen daarbij graag aan bij de eigen doorleefde ervaringen en praktijk zodat inzichten nooit theoretisch blijven. 

Naast mogelijke tips en tricks over het thema ‘zelfzorg en zorg voor elkaar’ willen we graag een laagje dieper gaan naar de bronnen van het niet toekomen een de (zelf)zorg om zo inzichten te laten ontstaan en op verschillende niveaus: mentaal, emotioneel, fysiek, relationeel, maatschappelijk, …. 

We sluiten de workhop af met duidelijke afspraken en engagementen rond zelfzorg en zorg voor de anderen. Zich engageren in aanwezigheid van anderen voor een gezamenlijk gesteld doel werkt zeer krachtig. Het zorgt er ook voor dat we echt in actie komen en hiervoor steun kunnen vinden bij elkaar. 

“Commitment is an act, not a word” ~Jean-Paul Sartre

Doelen

Na deze workshop

  • Ken je de verschillende dimensies van zelfzorg en weet je waarin je sterkt bent maar ook wat eventuele onstakels zijn.
  • Ben je ook een laagje dieper gegaan om te begrijpen waar deze obstakels mogelijk vandaan komt en wat je eraan wil doen.
  • Heb je actiepunten geïdentificeerd om met je ontwikkelpunten aan de slag te gaan en heb je hierover afspraken gemaakt.

Duur

Halve dag workshop

Prijs

Per dagdeel: € 650, excl. btw en excl. verplaatsingskost

Lees hier de ervaring van andere deelnemers.

Aanvraagformulier

  • Hidden

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief