Basistraject Effectief Schoolleiderschap

24 januari 2020

Omschrijving van het aanbod

Effectief Schoolleiderschap betekent dat de onderwijsambities van je school gerealiseerd geraken, dat je het leerklimaat op je school cultiveert en dat je de organisatiekwaliteit permanent versterkt.  

Met het Basistraject ‘Effectief Schoolleiderschap’ engageer je jouw schoolteam om bij te dragen tot jouw ontwikkeling als schoolleider.

Doelgroep

Je vormt met maximum elf andere schoolleiders een leergroep. We verwelkomen directeurs, adjunct-directeurs, zorgcoördinatoren, TAC-ers, graadcoördinatoren,… die zich willen ontwikkelen tot excellente schoolleiders. 

Je engageert je om deel te nemen aan twee interactieve workshops. Tussentijds betrek je leraren en andere collega’s in jouw ontwikkeling. Dat doe je door hen uit te nodigen om de online 360°-feedback bevraging ‘Effectief Schoolleiderschap’ in te vullen. 

Doelen

Aan het eind van het Basistraject ‘Effectief Schoolleiderschap’

  • beschik je over een een omvattende kijk op schoolleiderschap;
  • heb je leraren en andere collega’s betrokken om jouw persoonlijke ontwikkelpunten als schoolleider op een subjectief-objectieve manier op het spoor te komen; 
  • beschik je over ontwikkelpunten waarmee je de komende semesters aan de slag wil gaan en over een plan van aanpak om die ontwikkelpunten te realiseren.

Werkwijze

Deelnemen aan het basistraject ‘Effectief Schoolleiderschap’ betekent dat je je mag verwachten aan twee interactieve workshops. En, dat je leraren en andere collega’s gaat betrekken bij jouw ontwikkeling als schoolleider. Dat gebeurt via een online 360° feedback bevraging. Op basis van de respons op die bevraging stelt Schoolmakers een omvattend 360° feedback verslag op. Via een analyse van de verkregen feedback groeit je bewustzijn over de ontwikkelpunten voor jouw leiderschap. Op het einde van het traject ontwerp je voor jezelf een actieplan dat rekening houdt met de noden van je school. Met dat actieplan kan je onmiddellijk aan de slag.

Door wie?

Het Basistraject ‘Effectief Schoolleiderschap’ wordt steeds begeleid door een ervaren begeleider van Schoolmakers. Concreet gaat het om Yves Larock, Jan Royackers, Bert Smits, Lien Peeters en Saskia Vandeputte. Hun referenties vind je op de teampagina van onze website.

Praktisch

WANNEER EN WAAR

Bij een Basistraject ‘Effectief Schoolleiderschap in jouw school of jouw scholengroep/gemeenschap gaan we in gesprek over de geschikte periode, de concrete datums en de plaats van de interactieve workshops. De eerste van deze twee workshops kan ook online plaatsvinden.

In ons open aanbod kun je individueel deelnemen aan een Basistraject ‘Effectief Schoolleiderschap’. De volgende edities van het basistraject staan dit kalenderjaar op de planning.

  • Antwerpen; 22/1+4/3, 13.30-16.15u , Universiteit Antwerpen (VOLZET)
  • Leuven,  29/4 +20/5, 13.30-16.15u (AFGELAST)
  • Gent,  30/9 +21/10, 13.30-16.15u (Leercentrum Campus Prins Filip)
  • Antwerpen,  18/11 +16/12, 13.30-16.15u (locatie: weldra bepaald)
    .

JOUW INVESTERING

De bijdrage in de kosten voor deelname aan een editie in open aanbod bedraagt 540 euro (excl. BTW), voor de twee interactieve workshops, het inrichten van de online 360° feedback bevraging ‘Effectief Schoolleiderschap’ en het ontvangen van jouw 360°-feedback verslag.

Voor een basistraject in jouw school of jouw scholengroep/gemeenschap is de investering afhankelijk van het aantal schoolleiders dat je in het basistraject betrekt.

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor een van de edities in open aanbod doe je via het inschrijfformulier.

MEER INFO

Wil je meer info over dit programma, of een programma ‘Effectief Schoolleiderschap’ op maat van je school of scholengengroep/gemeenschap?
Contacteer Yves Larock (yves@schoolmakers.be).

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

Meester Guy volgde de opleidingsmodules die de @prov_antwerpen en Schoolmakers gratis aanbieden aan zomerschool-begeleiders. Nu staat hij als een volleerd lesgever voor de zomerklas! #zomerschool

Blij dat we met @Schoolmakers kunnen bijdragen aan kwaliteitsvolle zomerscholen. Bekijk ons provinciaal aanbod op http://www.provincieantwerpenleert.be, http://www.zomerwijslimburg.be en http://www.schitterendaandestart.be. https://twitter.com/thebandb/status/1280728412785725442

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CV, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2020 Schoolmakers, Alle rechten voorbehouden - Privacy policy

Website door rubenvaes.be