Basistraject Effectief Schoolleiderschap

24 januari 2020

Omschrijving van het aanbod

Effectief Schoolleiderschap betekent dat de onderwijsambities van je school gerealiseerd geraken, dat je het leerklimaat op je school cultiveert en dat je de organisatiekwaliteit permanent versterkt.  

Met het Basistraject ‘Effectief Schoolleiderschap’ engageer je jouw schoolteam om bij te dragen tot jouw ontwikkeling als schoolleider.

Doelgroep

Je vormt met maximum elf andere schoolleiders een leergroep. We verwelkomen directeurs, adjunct-directeurs, zorgcoördinatoren, TAC-ers, graadcoördinatoren,… die zich willen ontwikkelen tot excellente schoolleiders. 

Je engageert je om deel te nemen aan twee interactieve workshops. Tussentijds betrek je leraren en andere collega’s in jouw ontwikkeling. Dat doe je door hen uit te nodigen om de online 360°-feedback bevraging ‘Effectief Schoolleiderschap’ in te vullen. 

Doelen

Aan het eind van het Basistraject ‘Effectief Schoolleiderschap’

  • beschik je over een een omvattende kijk op schoolleiderschap;
  • heb je leraren en andere collega’s betrokken om jouw persoonlijke ontwikkelpunten als schoolleider op een subjectief-objectieve manier op het spoor te komen; 
  • beschik je over ontwikkelpunten waarmee je de komende semesters aan de slag wil gaan en over een plan van aanpak om die ontwikkelpunten te realiseren.

Werkwijze

Deelnemen aan het basistraject ‘Effectief Schoolleiderschap’ betekent dat je je mag verwachten aan twee interactieve workshops. En, dat je leraren en andere collega’s gaat betrekken bij jouw ontwikkeling als schoolleider. Dat gebeurt via een online 360° feedback bevraging. Op basis van de respons op die bevraging stelt Schoolmakers een omvattend 360° feedback verslag op. Via een analyse van de verkregen feedback groeit je bewustzijn over de ontwikkelpunten voor jouw leiderschap. Op het einde van het traject ontwerp je voor jezelf een actieplan dat rekening houdt met de noden van je school. Met dat actieplan kan je onmiddellijk aan de slag.

Door wie?

Het Basistraject ‘Effectief Schoolleiderschap’ wordt steeds begeleid door een ervaren begeleider van het Schoolmakers-subteam 

‘Schoolleiderschap’. Concreet gaat het om Yves Larock, Tom Cox, Jan Royackers, Bert Smits, Lien Peeters en Saskia Vandeputte. Hun referenties vind je op de teampagina van onze website.

Praktisch

Inschrijven doe je via dit inschrijfformulier.

WANNEER EN WAAR

Elk jaar richten we verschillende Basistrajecten ‘Effectief Schoolleiderschap’ in.  Deze edities staan op dit moment op de planning.

  • Antwerpen; 22/1+4/3, 13.30-16.15u , Universiteit Antwerpen (VOLZET)
  • Leuven,  29/4 +20/5, 13.30-16.15u (AFGELAST)
  • Gent,  30/9 +21/10, 13.30-16.15u (Leercentrum Campus Prins Filip)
  • Antwerpen,  18/11 +16/12, 13.30-16.15u (locatie: weldra bepaald)

JOUW INVESTERING

Jouw bijdrage in de kosten bedraagt 540 euro (excl. BTW), voor de twee interactieve workshops, het inrichten van de online 360° feedback bevraging ‘Effectief Schoolleiderschap’ en het persoonlijke 360°-feedback verslag.

INSCHRIJVEN

Inschrijven doe je via het inschrijfformulier op de website.

MEER INFO

Wil je meer informatie over dit programma, of heb je interesse in een programma ‘Effectief Schoolleiderschap’ op maat van je school of scholengengroep/-gemeenschap? 

Inschrijven doe je via dit inschrijfformulier.

Wil je meer info over dit programma, of een programma ‘Effectief Schoolleiderschap’ op maat van je school of scholengengroep/gemeenschap?
Contacteer Yves Larock (yves@schoolmakers.be).

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

Van 'zelfsturing als nieuwe leerstof', tot 'verder bouwen op voorkennis' en 'feedback, feedback, feedback': 8 tips om zelfsturing vanop afstand aan te pakken. https://buff.ly/2XeX3AW met @Jan_Royackers in @klasse_be

We begeleiden @ThomasMoreBE docenten om een kwaliteitsvolle bacheloropleiding op afstand te realiseren vr werkstudenten en topsporters. Lees het verhaal van wielrenster Amber (https://buff.ly/3czGd4Y) en duik hier in lessons learned over afstandsleren: https://buff.ly/3cB1USi

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CVBA, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2020 Schoolmakers, Alle rechten voorbehouden - Privacy policy

Website door rubenvaes.be