Esther Gheyssens

Esther is een onderwijskenner eerste klas. Ben je op zoek naar een vorming rond differentiatie of effectief lesgeven, dan helpt ze jou graag verder. Een Schoolmakers-aanbod uitbouwen voor kleuteronderwijs en een nieuw boek schrijven over differentiatie met een focus op kleuters staat op haar professionele bucketlist.

Onderwijsexpert in hart en nieren

Esther Gheyssens haar hart ligt bij sociale wetenschappen en relaties tussen mensen. Onderwijs draait volgens haar rond hetzelfde, namelijk over hoe mensen worden gevormd. Het was dus geen verrassing dat ze voor de studierichting Onderwijskunde ging aan de VUB. Na haar studie startte ze eerst als coördinator bij het voormalig Brussels Expertisenetwerk Onderwijs en daarna als doctoraatsonderzoeker op het ‘Potential-Power To Teach All’ project. De focus van haar doctoraat was binnenklasdifferentiatie als onderwijsmodel om meer inclusief onderwijs te creëren. Na haar verdediging ging ze aan de slag als onderwijsleerbegeleider bij de lerarenopleiding van de VUB en als gastprofessor op de UGENT.

Van theorie naar praktijk

Esther ging op zoek naar meer uitdaging en flexibiliteit. Werken als zelfstandig ondernemer is een grote uitdaging, maar biedt ook de flexibiliteit die ze zoekt in haar werk. Ze begon als medewerker in de zelfstandige zaak van haar moeder, het Aalsters Vertaalbureau. Hier kan ze haar passie voor taal en schrijven kwijt. Haar hart ligt eigenlijk hoofdzakelijk bij onderwijs en daarom kwam ze ook bij Schoolmakers terecht: “Schoolmakers is zowel inhoudelijk als in de praktijk helemaal wat ik wil. Het combineert dat theoretische met de praktijk en daarnaast is er ook ruimte voor schrijven, iets wat ik echt graag doe.”

Injectie van informatie

Esther vervoegde het Schoolmakers-team sinds de zomer van 2021 en geeft er vormingen over o.a. co-teaching, effectief lesgeven en differentiatie: “Het is zo fijn om op een korte periode een frisse wind in een schoolteam te blazen. Ik vind het heerlijk om al de kennis die ik opdeed binnen onderzoek te vertalen naar de praktijk en zo scholen en leerkrachten te helpen. Eerst duid ik het theoretisch kader, daarna gaan we aan de slag met voorbeelden vanuit de klas.”

“Ik merk dat er weinig aanbod is voor het kleuteronderwijs, voor bijvoorbeeld pedagogische studiedagen. Ik zou dus graag wat meer van onze kaders vertalen naar het kleuteronderwijs, zodat er wat meer aandacht kan gaan naar deze doelgroep.”

Waar kunnen we Esther nog vinden?

Met drie kinderen tussen één en vijf jaar oud, spendeert Esther veel tijd op de speelmat of tussen de berg opgestapelde was. Haar vrije tijd spendeert ze graag samen tijdens een kindervrije avondje met haar man of in het gezelschap van haar grote familie, die haar nauw aan het hart ligt. Daarnaast heeft ze ook een passie voor Italië, zowel het land als de keuken. Zwemmen of wandelen helpt haar om haar hoofd leeg te maken.


Terug naar ons team

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers
Twitter feed is op dit moment niet beschikbaar.
Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CV, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2024 Schoolmakers - Disclaimer & Privacy - Verkoopsvoorwaarden

Website door rubenvaes.be