Procesbegeleiding van duurzame wereldburgerschapstrajecten met Kruit

Samen met Kruit organiseerden we de masterclass procesbegeleiding van duurzame wereldburgerschapstrajecten in onderwijs.


“Het belangrijkste inzicht was voor mij eerst en vooral de tijd die je moet nemen als procesbegeleider. Ik had soms nogal de neiging om te snel te willen gaan, terwijl het belangrijk is om je tijd goed in te zetten. Concreet doe ik nu bijvoorbeeld altijd een check-in met mijn groep. Dat is geen tijdsverlies, het is belangrijk daar tijd voor te maken. Dat heb ik zelf ook in de opleiding kunnen ervaren. Ik ben na de masterclass dan ook naar de directie gestapt en heb hen duidelijk gemaakt dat er tijd nodig is voor een goed proces, dat wij dat als groep kunnen gebruiken.

Daarnaast was het ook erg inspirerend om na te denken over mijn rol als procesbegeleider. We dachten met de groep na over hoe iedereen in zijn rol als procesbegeleider staat en wat de impact daarvan is. Wat breng je zelf teweeg binnen je groep? En hoe kan je je gedrag aanpassen zonder jezelf te verloochenen? Erg confronterend, maar ook bijzonder nuttig!” – Sara De Jaeghere, deelnemer aan de Masterclass procesbegeleiding van duurzame wereldburgerschapstrajecten in samenwerking met Kruit

Heb je vragen over procesbegeleiding in onderwijs? Joëlle helpt je graag verder!

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief