Aanbod op maat: Klaar voor inspectie 2.0

22 oktober 2019

Voor wie?

Voor schoolteams van alle onderwijsniveaus die de regie voor kwaliteitszorg en kwaliteitsontwikkeling in eigen handen willen nemen en zich optimaal willen voorbereiden op ‘Inspectie 2.0’. We verwelkomen het liefst verschillende leden van hetzelfde team: directie, leerkrachten, beleidsmedewerkers, bestuurders.  Want kwaliteitsontwikkeling en kwaliteitszorg is de verantwoordelijkheid van iedereen!

Doelstellingen

  • Je ontwikkelt met je team een visie op wat Inspectie 2.0 betekent voor jouw school.
  • Je verwerft nieuwe inzichten over hoe je als school aan de slag kunt gaan met het ‘Referentiekader Onderwijskwaliteit’ (OK). 
  • Je krijgt concrete tools aangereikt om de kwaliteitscultuur op je school te stimuleren en werk te maken van voortdurende kwaliteitsontwikkeling.
  • Je verwerft nieuwe inzichten over hoe je als school een systeem van interne kwaliteitszorg kunt inzetten.

Door wie?

Dit traject wordt begeleid door één van de procesbegeleiders kwaliteitsontwikkeling binnen Schoolmakers: Jetje De Groof, Lien Peeters en Yves Larock. Indien aangewezen worden meerdere begeleiders ingezet.

Werkwijze

In deze workshop maak je op een interactieve en toegankelijke manier verder kennis met de principes van Inspectie 2.0 en het Referentiekader Onderwijskwaliteit (OK).

Vervolgens ga je in kleinere groepjes aan de slag met het OK. Hierin verken je hoe je de nieuwe principes van de doorlichting kunt vertalen naar jouw school.. 

We bouwen voldoende ruimte in om als school kritisch te kijken naar sterktes en verbeterpunten, zowel op het niveau van de onderwijsleerpraktijk als op het niveau van het beleid.

Samen met je collega’s verken je hoe de school de eigen werking systematisch, cyclisch en betrouwbaar kan evalueren en zo zelf de regie van haar kwaliteitszorg in handen kan nemen.

Praktisch

WAT VOORZIEN JULLIE?

Een enthousiaste kerngroep van het schoolteam, liefst zo heterogeen mogelijk samengesteld (bv. directie, beleidsmedewerker verantwoordelijk voor kwaliteitszorg, leerkrachten van verschillende vakgroepen, bestuurder). Omvang van de groep: 8-10 personen.

WAT VOORZIEN WIJ?

Een professionele en ervaren begeleider. 

Werkvormen die in kaart brengen wat er reeds is en goed loopt, en waar nog kansen liggen. 

Inspiratie uit andere scholen. 

Praktische tips en tricks. 

JOUW INVESTERING

Het standaardprogramma duurt 6 uur. Het kan op 1 dag of modulair worden aangeboden. De kostprijs is 1.200 EUR (excl. 21% BTW). 

Graag een aangepast traject op maat? Of een kortere introductie? Een adviesgesprek? Een prijsofferte? Bijkomende vragen? Allemaal mogelijk! 

MEER INFORMATIE

Meer informatie over het aanbod van Schoolmakers rond kwaliteitsontwikkeling en Inspectie 2.0: www.schoolmakers.be/kwaliteitinjouwschool
Voor verdere vragen contacteer je Jetje De Groof (jetje@schoolmakers.be).

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers
Twitter feed is op dit moment niet beschikbaar.
Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CV, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2024 Schoolmakers - Disclaimer & Privacy - Verkoopsvoorwaarden

Website door rubenvaes.be