Flankerend onderwijsbeleid in Ronse

De Stad Ronse heeft samen met sociale partners intensief gewerkt aan een armoedebeleidsplan. Zij gelooft sterk in onderwijs als belangrijke schakel om de armoedegrens te doorbreken, en wil in de toekomst een effectief onderwijsbeleid uitbouwen dat gericht is op gelijke onderwijskansen en het behalen van een diploma. Stad Ronse wil stilstaan bij de huidige manier van werken om van daaruit het flankerend onderwijsbeleid te herontwerpen.


Steden en gemeenten zijn steeds meer op zoek naar manieren om onderwijs- en welzijnspartners beter te doen samenwerken in het kader van hun flankerend onderwijsbeleid. Met veel plezier zet Jetje van Schoolmakers haar expertise in om deze lokalen samenwerkingsverbanden te initiëren en versterken. 

In Ronse heeft Jetje met deze verschillende partners een toekomstgerichte visie en strategisch plan van aanpak uitgewerkt. Onder de noemer Samen voor Talent wordt de huidige samenwerking verder versterkt in een onderwijsnetwerk, dat in de toekomst nog meer de krachten zal bundelen om de ultieme ambitie te bereiken: dat alle Ronsese jongeren een diploma behalen vanuit talent en interesse. 

Ga je in jouw gemeente of stad ook graag aan de slag met een flankerend onderwijsbeleid? Jetje en Bert helpen je graag verder!

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers
Twitter feed is op dit moment niet beschikbaar.
Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CV, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2024 Schoolmakers - Disclaimer & Privacy - Verkoopsvoorwaarden

Website door rubenvaes.be