Tiens OnderwijsNetwerk

De stad Tienen maakt werk van een sterk, lokaal, geïntegreerd en gecoördineerd kind- en jeugdbeleid. Daarbij wil Tienen samen onderwijs maken en inzetten op een duidelijk flankerend onderwijsbeleid met een heldere visie die in samenwerking met onderwijspartners de uitdagingen in het onderwijsveld aan gaat.


In februari 2023 werd in het Tiens OnderwijsNetwerk officieel voorgesteld. Het netwerk verbindt onderwijs, welzijnspartners en stad Tienen om samen te werken en bundelt de krachten om elkaar te versterken met het oog op maximale ontwikkelingskansen voor kinderen en jongeren gedurende hun schoolloopbaan. In het netwerk wordt in labo’s concreet gewerkt rond thema’s als diversiteit, beleven, afstemming onderwijs-welzijn,… 

Het resultaat van anderhalf jaar samenwerken, waarbij we vanuit de missie de stakeholders breed bevroegen in focusgroepen, uitgebreid visie sprokkelden en de regiegroep aanstelden die het verdere verfijnwerk op zich namen. 

Ga je in jouw gemeente of stad ook graag aan de slag met een flankerend onderwijsbeleid? Liesbeth en Bert helpen je graag verder!

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief