SchoolSmakers Voorjaarsactie

Schoolmakers presenteert
SchoolSmakers – Proeven van de lente

De lente is in het land en Schoolmakers nodigt je uit op een heerlijke portie onderwijs-zuurstof. Onderwijsthema’s die ertoe doen in een lentefris jasje. Tijdens deze online bijeenkomsten krijg je een warm bad van 75 minuten waarin we je duidelijke kaders meegeven, doorleefde praktijkvoorbeelden en de nodige interactie met andere deelnemers. To the point, helder en lentefris. Trakteer jezelf op lekkere onderwijsvitamines.

Voor deelname aan een SchoolSmaker vragen we 75 minuten van je tijd en een bijdrage in de onkosten van 25 EUR (tenzij anders vermeld).
Indien gewenst, krijg je achteraf een bewijs van deelname.

25

mei

Teamteach: de voordelen van samen lesgeven

Zou jij graag een extra paar handen en ogen in je klas hebben? Heb jij veel aan de steun van je schoolteam en zou je het prima vinden de samenwerking intensiever te maken? Of ben je wel eens benieuwd naar wat co- en teamteaching inhoudt? In deze Schoolsmaker vertrekken we van het standpunt 'It takes a team to teach!' Hoe zorg je voor een krachtig team om effectief onderwijs te organiseren?

Meer info.

31

mei

De leerlingenbegeleider als Zwitsers zakmes

De leerlingenbegeleider bekleedt een centrale positie in scholen en is een ankerpunt in de relaties tussen de verschillende actoren. Tijdens deze workshop verkennen we hoe je als leerlingenbegeleider een coach, steunpunt en bruggenbouwer zijn en de veelzijdigheid van de functie als kracht kan inzetten.

Meer info.

02

jun

Magisch Meesterschap

Beste leerkracht, de magie in een les… dat bén jij. In deze SchoolSmaker gaan we dieper in op de kernvaardigheden die het Meesterschap van een leerkracht typeren. Daarnaast staan we ook stil bij de vraag hoe je vanuit die kernvaardigheden zoveel mogelijk leerlingen tot diepgaand leren kan brengen. En hen ondertussen nog eens kan meegeven wat jij belangrijk vindt. Veel vliegen in één klap dus. Het Meesterschap van de leerkracht (m/v/x) ontleed én toegepast.

Tijdens deze SchoolSmaker reflecteer je over zaken waar je misschien nog nooit stil bij stond, maar die wel bepalen hoe jij nu voor de klas staat én wat jouw impact als leerkracht is. Een bad vol warmte voor jouw onderwijspassie.

Meer info.

07

jun

In 10 stappen naar een effectieve Zomerschool

  • dinsdag 07 juni 2022
  • 10:00 - 11:15
  • Meer info

Tijdens deze Schoolsmaker kom je aan de hand van 10 gebalde stappen te weten hoe je tot de uitbouw van jouw zomerschool komt.

Meer info.

09

jun

Gedeeld effectief schoolleiderschap

Tijdens deze SchoolSmaker raak je vertrouwd met de 20 opdrachten die bijdragen tot effectief Schoolleiderschap. Ook maak je kennis met een inspirerende visie op hoe je je schoolleiderschap ontwikkelt. Vooraf ontvang je de uitnodiging om voor jezelf een online quickscan in te vullen.

Meer info.

15

jun

Zelfzorg is teamzorg

We zitten met een vreemde tegenstelling: langdurige stress is een structureel probleem in het onderwijs en toch beperkt het idee van zelfzorg zich tot de individuele leraar. In deze Schoolsmaker zoomen we weliswaar in op zelfzorg (nl. wat kan je doen om je veerkracht op te bouwen?), om dan de overstap te maken naar teamzorg (nl. hoe kunnen we als schoolteam beter voor elkaar zorgen?). Stap uit deze Schoolsmaker met enkele handvatten om van teamzorg een prioriteit op je school te maken.

Meer info.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

‘Scholen kijken veel te weinig naar buiten om te zien hoe de samenleving aan het veranderen is.’ - Bert Smits @Knack

Lees hier het volledige artikel, nu beschikbaar op onze website: https://buff.ly/3lg3XRo

Interesse in al het nieuws, opleidingen, blogs rond hoger onderwijs?

Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief Hoger Onderwijs en je mag een paar keer per jaar artikels op jouw maat verwachten: https://buff.ly/3wtuijR

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CV, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2022 Schoolmakers - Disclaimer & Privacy - Verkoopsvoorwaarden

Website door rubenvaes.be