Schoolmakers’ kalender

Op deze plek vind je onze kalender met ons open aanbod (vormingen, events, schoolsmakers, …).

22

aug

Masterclass ‘Procesbegeleiding in onderwijs’

 • donderdag 22 augustus 2019
 • De Heerlijckyt van Elsmeren (Geetbets) & Tweeperenboon (Winksele)
 • Meer info

Tweedaagse eind augustus en drie aparte dagen in het najaar.

Deelnemen aan de Masterclass ‘Procesbegeleiding in Onderwijs’ houdt in dat je je op een intensieve manier verder bekwaamt in procesbegeleiding in onderwijs. De manier van werken tijdens deze opleiding is praktijkgericht. We vertrekken van de concrete vragen die jij je stelt over je competenties, je opvattingen, je positie en je rol als school-externe of school-interne procesbegeleider.

18

okt

Krachtig leraarschap – Zorgen voor je leerlingen én jezelf

 • vrijdag 18 oktober 2019
 • 09:00 - 12:00
 • Diest
 • Meer info

Hoe zorg je dat alle leerlingen betrokken zijn bij je les? Hoe kan je beter differentiëren in een ontzettend diverse klas? Hoe behoud je het overzicht? Welke manieren van evalueren sluiten het beste bij jou aan? Hoe kan je je klas beter inrichten? Hoe zorg je dat je jezelf niet voorbijloopt als leerkracht?

Vier vormingsmomenten rond differentiatie, evaluatie, zelfzorg en betrokkenheid voor basisonderwijs

23

okt

SETT event

Vlaanderen krijgt opnieuw een groot onderwijsevent: de SETT-beurs. Dat kunnen we alleen maar toejuichen. Op 23 en 24 oktober zullen duizenden onderwijsliefhebbers toestromen in Flanders Expo om de laatste ontwikkelingen op vlak van IT en onderwijs op de voet te kunnen volgen en zich te laten inspireren.

Schoolmakers zet volop z'n schouders onder de Vlaamse SETT-beurs. Schoolmakers Joris Van Waes, Jan Royackers, Bert Smits, Saskia Vandeputte verzorgen er keynotes en workshops, naast andere klinkende namen zoals Tim Surma, Karen Van Den Cruys, Dirk De Boe, Jelle Jolles, Carl Boel, Katja Schipperheijn, Kristel Van Hoyweghen...

10

jan

Vormingsdag: Deep Democracy op school

 • vrijdag 10 januari 2020
 • 09:30 - 17:00
 • Vrijbroekpark, Mechelen Ridder Dessainlaan 65 Mechelen
 • Meer info

Kinderen en jongeren willen vaardigheden leren om in de samenleving van morgen hun stem te laten horen. Scholen zijn de plek om hen dit te leren! Op deze vormingsdag reiken we enkele tools uit de Deep Democracymethode aan. We willen je hiermee laten kennismaken op twee manieren. Deze tools zijn erg geschikt om te gebruiken in schoolteams die willen werken rond gedeeld leiderschap. Door deze dag mee te maken kan je je ook een beeld vormen van welke inhoud we zullen aanbieden aan scholen die deze tools ook met kinderen en jongeren in de klas willen gaan inzetten.


Begeleiders: Saskia Vandeputte van Schoolmakers en Fanny Matheusen van HUMMUS

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers

"Ouders willen soms dat de zaken sneller gaan dan mogelijk is voor de school. Het Participatiehuis kan die verwachtingen in de juiste context helpen plaatsen.”

Fijn overzicht van @klasse_be rond de verschillende niveaus van ouderparticipatie op school. https://t.co/3Fe1mgLVqK

Onderpresterende leraren... @vanhf_j en Loth Van Den Ouweland wijzen ook op de rol van de schoolleider en het belang van een feedbackcultuur @schoolmakers https://t.co/cyo5ZwVhtd

Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CVBA, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2019 Schoolmakers, Alle rechten voorbehouden - Privacy policy

Website door rubenvaes.be