Webinar Meesterlijk Schoolleiderschap

Meesterlijk Schoolleiderschap, het nieuwe boek van Yves Larock, beschrijft het gedrag van schoolleiders die een positieve impact hebben tot op het niveau van de prestaties van leerlingen, studenten of cursisten. Ook wanneer de uitdagingen op je school groot zijn. 

Een impactvolle  schoolleider zet in op ‘onderwijsambitie realiseren’, ‘leerklimaat cultiveren’ en ‘organisatiekwaliteit versterken’. De webinar ‘Meesterlijk Schoolleiderschap’ zoomt in op deze drie jobdoelen en hoe je deze op een excellente manier en met een groot zelfbewustzijn realiseert.

Ook als je formeel geen directeur, opleidingshoofd of coördinator bent, versterken de inzichten uit deze webinar jouw impact op ons onderwijs.

Deze webinar wordt gegeven door Yves Larock zelf.

Yves Larock is al meer dan 25 jaar actief aan de slag met leiderschapsontwikkeling. Hij was in die periode ook 9 jaar zelf directeur. Al bijna 10 jaar ligt zijn focus op de vraag: wat is er specifiek voor leiderschap in onderwijs?

Doelen

Na het volgen van deze webinar:

  • Je verwerft een op onderzoek gesteunde visie op schoolleiderschap.
  • Je onderzoekt hoe het leiderschap in jouw school aan die visie tegemoet komt.
  • Je beschikt over enkele actiepunten waarmee je jouw impact in jouw/een school kan versterken.

Gedetailleerd programma

WANNEER

Woensdag 6 maart 2024 van 20.00 u. tot 21.15 u. 

WAAR

Online: circa een week voor de aanvang van de webinar ontvang je de gegevens om in te loggen. 

PRIJS

  • Webinar: 35 euro (excl. btw)
  • Webinar + exemplaar van het boek ‘Meesterlijk schoolleiderschap’: 60 euro (excl. btw, incl. verzending, winkelprijs 29,50 euro)

INSCHRIJVEN

Via dit inschrijfformuler.

Begeleiding

Lees hier de ervaring van andere deelnemers.

Het boek geeft heel omvattend aan waar een schoolleider nu grosso modo mee bezig kan zijn. Je krijgt een arsenaal aan instrumenten die je zo in je rugzak kan steken. Wat erg helpend is voor iemand die met zijn twee voeten in het schoolleiderschap staat. Ook als je geen formeel leidinggevende rol hebt.
– Leen van Heurck, algemeen secretaris Vlaamse Onderwijsraad

Een verademing … een boek dat een groot geloof en vertrouwen uitspreekt in de vereende kracht van leiders in onze scholen. Yves Larock behandelt op ‘meesterlijke’ wijze de vele dimensies van schoolleiderschap die een ambitieus onderwijs mogelijk maken.
– Lieven Boeve, Directeur-generaal Katholiek Onderwijs Vlaanderen

Ontdek in dit boek een onschatbaar rijke bron voor wie ideeën rond schoolleiderschap wil doorgronden en in de praktijk wil vormgeven. Het zal je helpen om je eigen onderwijsambities te verwezenlijken, om je organisatie te versterken en om anderen te inspireren. Yves Larock vertaalt onderwijsonderzoek. Vertelt en laat vertellen. Vakkundig en toepasbaar. Meesterlijk.
Jan  Vanhoof, Hoogleraar Departement voor Onderwijs- en Opleidingswetenschappen (Universiteit Antwerpen)

Vandaag zien we de schoolleider als iemand die het onderwijsproces op een ‘meesterlijke’ manier inspireert en stimuleert. Maar dit schoolleiderschap ontwikkelen is voor velen nog steeds een uitdaging. Dit werkboek biedt veel inspiratie, steun en verdieping aan zij die deze weg willen op gaan. Niet alleen zijzelf, maar ook de school en het brede onderwijsveld zullen er hun profijt mee doen.
– Dirk Van Damme, onderwijsexpert DVD Educonsult

Het boek ‘Meesterlijk schoolleiderschap’ is een zeer concreet, praktijkgericht boek voor elke schoolleider, dat vertrekt vanuit het allerbelangrijkste: een authentieke manier van zijn, dat hier ‘persoonlijk meesterschap’ wordt genoemd. De zeer nuttige en goed gestructureerde aanbevelingen zijn bijzonder rijk. Door ze expliciet te koppelen aan persoonlijk meesterschap slaat de auteur de nagel op de kop. Daardoor levert dit boek ook een zeer belangrijke bijdrage tot de versterking van schoolleiderschap en meteen dus ook tot de optimalisatie van ons onderwijs.
– Geert Devos, Professor Departement of Educational Studies (Universiteit Gent)

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief