Podcast curriculumontwikkeling

04 augustus 2018

Bouwen aan de kwaliteit van een opleiding. Dat is waar curriculumontwikkeling om draait. In een nieuwe artikelreeks interviewt Schoolmaker Saskia Vandeputte vijf collega’s die scholen ondersteunen bij het (her)ontwerpen van onderwijsprogramma’s en opleidingsconcepten.

  • De reeks wordt afgetrapt door Bert Smits: sociaal pedagoog, doorbraakarchitect en procesbegeleider bij Schoolmakers, Tweeperenboom en het Mysterie van Onderwijs. Samen met Saskia heeft hij het over curriculumontwikkeling op zich, wat een goed curriculum is en hoe je naar curriculumontwikkeling kan kijken als proces. Luister en lees hier. 
  • Tweede in deze reeks is Stijn Dhert. Stijn is pedagoog en was decaan aan de lerarenopleiding van Groep T, directeur onderwijs bij UC Leuven-Limburg, coach & supporter bij Thomas More in Turnhout en nog steeds lerarenopleider aan de KU Leuven. Hij coördineert ook de Vlaamse UNESCO Commissie én is kersvers Schoolmaker. Samen met Saskia heeft hij het over wat een goede lerarenopleiding is, de vele verwachtingen aan het adres van lerarenopleiders, en hoe die waar te maken. Beluister hier de podcast of lees het artikel. 

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers
Twitter feed is op dit moment niet beschikbaar.
Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CV, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2024 Schoolmakers - Disclaimer & Privacy - Verkoopsvoorwaarden

Website door rubenvaes.be