Conflixers – peer mediation op jouw school

14 juni 2016

Conflixers zijn leerlingen die op hun eigen school andere leerlingen ondersteunen waar nodig. Het kan verschillende vormen aannemen (peter-meter-projecten, vertrouwensleerlingen, leerlingbemiddeling, zorgleerlingen … ), maar 1 ding is zeker: leerlingen krijgen het voor elkaar.

De Conflixers is een project van de Vlaamse Scholierenkoepel (VSK). Via De Conflixers wil VSK leerlingen inspireren, informeren en ondersteunen, maar ook zorgen voor samenhang en uitwisseling. Kortom: VSK wil de (pro)motor zijn voor peer support in scholen. Meer over het project lees je hier.

Schoolmakers biedt in partnerschap met VSK peer mediation trajecten aan. Conflixers zijn dan leerlingen die bemiddelen bij conflicten tussen leerlingen. Als Schoolmakers hebben we jarenlange expertise in het succesvol opzetten van dit soort trajecten. We zijn klankbord, inspirator, katalysator en kwaliteitsbewaker voor scholen die verschil, spanning of conflict willen ombuigen tot groeikansen voor leerlingen en leerkrachten. We bekijken op maat van de school welke aspecten en doelgroepen aan bod komen.

Meer weten? Interesse? Kijk in deze brochure of mail hanne@schoolmakers.be.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers
Twitter feed is op dit moment niet beschikbaar.
Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CV, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2024 Schoolmakers - Disclaimer & Privacy - Verkoopsvoorwaarden

Website door rubenvaes.be