De invloed van AI op ons Onderwijs

Artificiële intelligentie in onderwijs

Vlaams onderwijs beraadt zich over chatbot die huiswerk maakt  – De Morgen, 7 januari
Als computers creatief worden – De Tijd, 10 december
ChatGPT passes exams from law and business schools – CNN, 26 januari
Die AI-hallucinatie was toch even schrikken’: huiswerk en examens in tijden van ChatGPT – De Morgen, 24 juni

Sinds november 2022 is een nieuwe digitale revolutie aan de gang: ChatGPT als artificiële intelligentie vindt de weg naar het onderwijs.
Kunnen we dit tegengaan? En moet dat wel? En is er meer dan ChatGPT?

Schoolmakers houdt de vinger aan de pols en schrijft blogs met concrete tips. We volgen de laatste trends en praktijken, zodat we je gefundeerd wegwijs kunnen maken in de wereld van artificiële intelligentie.
‘AI, AI, AI’ of eerder ‘amAI’?

Aanbod

  • Inspirerende Keynote
    Voor een groot en divers publiek presenteren we de evoluties rond A.I. De keynote heeft als doel te inspireren (tot actie) en kan variëren van een algemene toelichting (zoals bijvoorbeeld over de invloed van ChatGPT op ons onderwijs), tot het belichten van specifieke aspecten (zoals bijvoorbeeld de ethische dilemma’s bij generatieve A.I.).
  • Introductieworkshop
    Voor wie A.I. nog een vage belofte of dreiging inhoudt, kaderen we hoe deze slimme digitalisering reeds vandaag al in onze dagelijkse levens vervat zit. Nadien gaan we samen met ChatGPT (of Bing Chat, of Bard of …) aan de slag: via enkele concrete voorbeelden ontdek je waar deze tool toe in staat is – voor leerlingen én voor onderwijsteams. Je ziet tips en mogelijkheden om ChatGPT kwaliteitsvol in te zetten in lessen. Maar we duiken ook dieper: wat zijn de nuances en de gevaren waar we rekening mee dienen te houden? En is er ook een dark side? Afhankelijk van de gekozen duur van de workshop kunnen (ook) andere tools toegelicht worden.
  • Specialistenworkshop
    Met een kleinere en eerder homogene groep (bijvoorbeeld een vakgroep of directieteam) zoomen we in op een specifiek aspect van artificiële intelligentie in het onderwijs. Misschien wil je wel dieper duiken in het creëren van artificieel beeldmateriaal? Misschien wil je tools ontdekken om vergaderingen efficiënt aan te pakken? Of ben je benieuwd hoe je via A.I. kan evalueren? We horen graag waar jullie nood zit!
  • Begeleidingstraject
    Om nieuwe technologie en technieken #doordachtdigitaal in je organisatie te verankeren, gaan we graag samen met jullie aan de slag. Gedurende meerdere dag(del)en nemen we een eerder complex thema (zoals uit uitwerken van een IT-beleid rond A.I. of het herdenken van de lespraktijk) vast, en begeleidt Schoolmakers zodat de neuzen in dezelfde richting staan en van analyse naar actie kan worden gegaan. De intensiteit van de begeleiding is natuurlijk op maat van de vraag.
  • Organisator/Moderator
    Schoolmakers streeft naar het beste onderwijs van de wereld, samen. Die ‘samen’ mag je gerust letterlijk nemen. Ons krachtige netwerk spreken we met plezier aan om je event die extra boost te geven! Van het aanbieden van een keynote of het modereren van een panelgesprek, tot het opzetten van A tot Z. Waarbij de Z staat voor zorgeloos genieten van de organisatie.
  • Prompting voor leerlingen
    We brengen een sessie prompt engineering op maat van de derde graad secundair, om hen effectiever te leren omgaan met de mogelijkheden van generatieve AI, vooral wat werken met teksten betreft.

 

  • Mix&Match op maat
    We luisteren met plezier naar je idee om deze vorming te (School)maken! Samen komen we gegarandeerd tot een formule die voor jou(w organisatie, school of onderwijsinstelling) werkt.

Prijs

1 dagdeel: 645 EUR excl 21% btw en verplaatsing

Schoolmakers hecht er belang aan op maat van uw school of organisatie te werken, geen enkele context is namelijk dezelfde. Na een vrijblijvend intakegesprek wordt daarom steeds een offerte op maat opgesteld, aangepast naar uw specifieke vraag.

Lees hier de ervaring van andere deelnemers.

Aanvraagformulier

  • Hidden

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief