Persbericht: Vlaamse onderwijsexpert behoort tot top 100 wereldleiders rond onderwijs

12 december 2019

Bert Smits uit Winksele is genomineerd door het GFEL (Global Forum for Education and Learning) om deel uit te maken van de top 100 wereldleiders rond onderwijs. Hij is de enige Vlaming die deze prestigieuze eer mag ontvangen. Het congres vindt plaats van 16-18 december in Dubai, waar Bert de prijs in ontvangst zal nemen en kan netwerken met alle andere genomineerden. Bert Smits is sociaal pedagoog, onderwijstransformator, voorzitter van het Mysterie van Onderwijs en Schoolmaker.

Bert Smits: “Ik ben heel blij met deze nominatie. Het bewijst dat we in Vlaanderen, ondanks de negatieve berichtgeving rond onderwijs, toch heel wat kwaliteit in huis hebben. Het is belangrijk dat we van onder onze kerktoren komen. Ik ben ervan overtuigd dat het world education leadership netwerk heel wat interessante contacten zal opleveren om zo ook de vraagstukken waar we in Vlaanderen mee worstelen vanuit een fris perspectief aan te pakken. Het zal ons in elk geval helpen om ook op onderwijsvlak onze plek in de koppositie weer in te nemen.”

Het GFEL wil onderwijskundigen, edtech-innovators, opinieleiders en academici die aanzienlijke waarde toevoegen aan de wereldwijde onderwijssector, in de kijker zetten. De conferentie wil baanbrekende innovaties in de spotlights zetten en wil via kennisuitwisseling de toekomst van het onderwijs mee helpen op te bouwen. Het congres wil onderwijsvernieuwers uit de hele wereld samenbrengen om gezamenlijk naar oplossingen te zoeken voor bestaande en toekomstige problemen. En ook in Vlaanderen klinkt het hoopvol.

“Het Vlaamse onderwijs heeft het potentieel om weer wereldtop te worden”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “We gaan de lat voor onszelf hoger leggen. Heel wat plannen zijn al klaar, maar we kunnen ook ons voordeel doen met nieuwe inzichten uit de rest van de wereld. Ik wens Bert Smits proficiat met zijn nominatie en hoop dat hij veel inspiratie opdoet. Elk goed idee om ons onderwijs te laten excelleren is welkom.”

Praktisch

Meer vragen? Bert Smits: 0497/93.29.15 of bert@schoolmakers.be

Volg Bert Smits tijdens het GFEL op de Facebook-pagina van Schoolmakers of via zijn persoonlijke Twitter.

 

 

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief