Getuigenissen

Gegroeid als procesbegeleider

Peter Koeck, directeur van de secundaire school Merit (Stedelijk Onderwijs Antwerpen) volgt de Masterclass 'Procesbegeleiding van duurzame wereldburgerschapstrajecten' bij schoolmaker Joëlle Van de Peer en paste meteen toe wat hij geleerd heeft.
Hij getuigt van een productief overleg waarbij hij het geleerde meteen heeft toegepast.

Lees verder

Digitaal met kleuters

Voor de Arcadiascholen in Aarschot mocht schoolmaker Erik Devlies aan de slag met het team van kleuterleerkrachten. Achteraf waren ze unaniem lovend over de sessie.

Lees verder

De 360°-leiderschapsscan

Deze directeur vroeg de 360° feedback voor zichzelf en om een cultuur van feedback geven te cultiveren.

Lees verder

De impact van AI op ons onderwijs

Directeur Hans Debel: Ik vond het zelf ook een zeer boeiende uiteenzetting.

Lees verder

De impact van AI op ons onderwijs

Scholen Da Vinci was erg benieuwd naar de impact van AI op het onderwijs.

Lees verder

Zelfzorg en zorg voor elkaar

Schoolmaker Anne De Smet gaf een workshop die ze erg last-minute moest geven.
Dit betekent niet dat het niet gesmaakt werd.

Lees verder

Differentiatie wordt een stuk makkelijker met doordacht ICT-gebruik

Deelnemers aan deze workshop in Diksmuide waren enthousiast over het aanbod en het gevoel dat differentiatie plots een stuk makkelijker haalbaar wordt.

Lees verder

Aan de slag met AI in Via Tienen

Op een pedagogische studiedag in Tienen wilden zo'n 40 deelnemers graag ontdekken wat A.I. voor hun lessen en hun leerlingen kan betekenen. Schoolmaker Erik bracht een genuanceerd verhaal over de impact en reikte ook tips aan om meer uit de chatgesprekken met A.I. te halen voor de leerkracht, maar ook om leerlingen te inspireren.

Lees verder

Aan de slag met AI aan Vives Hogeschool

Ook het team van opleidingshoofden van Biotechniek en Technologie van Vives Hogeschool weet dat artificiële intelligentie een grote impact heeft.
Schoolmaker Charlotte mocht hen verder op pad zetten in hun ontdekkingstocht.

Lees verder

Aan de slag met AI in de Kunstkaai

Het leraarsteam van de Kunstkaai wou graag ontdekken wat A.I. voor hun lessen en hun leerlingen kan betekenen. Schoolmakker Charlotte creëerde een speelveld van mogelijkheden en spendeerde de nodige aandacht aan valkuilen en drempels, zodat het team met duidelijke handvaten A.I. kan inzetten.

Lees verder

Naar een nieuw curriculum in AP Hogeschool

Het team van AP voelde na een fusie met de lerarenopleidingen van drie CVO's de nood om met meer tijd en aandacht het curriculum grondig onder de loep te nemen. Daarbij wilden ze vooral vooruit kijken, maar ook ruimte maken voor het teruggrijpen naar sterktes uit de verschillende CVO's die in de integratiebeweging verloren zijn gegaan of niet verder gedeeld zijn geraakt.

Lees verder

De directeur leert: 360° feedback om te groeien in je schoolleiderschap

Naar aanleiding van een minder positieve doorlichting liet de GO! Pacheco Basisschool zich begeleiden. De directeur stapte in het proeftraject van het 360°-feedbackproject van Schoolmakers. Lees hier in het interview hoe Birgid Decleyn dat ervaren heeft.

Lees verder

Strategietraject Bernardusscholen

Hoe bouwen we samen aan warme, lerende Bernardusscholen waar we toekomstgericht onderwijs maken dat inspeelt op maatschappelijk uitdagingen? En hoe kan elke collega hierin groeien? Dat was de centrale vraag waarmee we in de Bernardusscholen van Oudenaarde in de loop van 2019 aan de slag zijn gegaan om een robuuste meerjarenstrategie te formuleren.

Lees verder

Procesbegeleiding van duurzame wereldburgerschapstrajecten met Kruit

Samen met Kruit organiseerden we de masterclass procesbegeleiding van duurzame wereldburgerschapstrajecten in onderwijs.

Lees verder

Presenteren met impact voor de schoolleiders van Katholiek Basisonderwijs Oudenaarde

Met een stevige presentatie en jaren ervaring met spreken voor groepen, trok Schoolmaker Erik naar een directietweedaagse in Zottegem. Twintig schoolleiders van lagere scholen hadden elk hun redenen om hun presentaties beter te willen afstemmen op de doelgroep of het event.

Lees verder

School maken met Bednet

Bednet deed voor haar Denkdag beroep op Schoolmaker Charlotte om het digitaliserend Vlaamse onderwijslandschap in kaart te brengen, met als doel de drempels voor Bednet-kinderen en jongeren te verlagen.

Lees verder

Mediawijze leerlingen en leerkrachten in SBSO Baken

SBSO Baken uit Sint-Niklaas werkt rond mediawijsheid en digitale geletterdheid bij zowel hun leerlingen als hun leerkrachten-team. Ze wouden voor hun mediawijze project een gedragen visie ontwikkelen en het project borgen op alle niveau’s: directieleden, leerkrachten, leerlingen en externen.

Lees verder

Traject rond evaluatie bij secundaire school MAST

Secundaire school MAST uit Brugge wou het evaluatiebeleid van de school verfijnen en toewerken naar een gepaste rapportering. Zij wouden de groei van leerlingen beter in kaart brengen en de gegevens die ze uit evaluatie halen effectief in de lespraktijk gebruiken om bij de leerlingen meer groei te bewerkstelligen. Daarnaast waren ze op zoek naar een eenvoudig systeem om gedifferentieerd en doelgericht te rapporteren.

Lees verder

Provincie Antwerpen Leert: ondersteuning Zomerscholen

Provincie Antwerpen wil met hun zomerscholen zoveel mogelijk kinderen vrolijke dagen vol sport en spel, creativiteit en speels leren laten beleven. De provincie zocht een kennispartner rond leren en lesgeven om het zomerscholen project in 2023 mee vorm te geven.

Lees verder

Join For Water: samen met scholen aan de slag rond veerkrachtige water-ecosystemen

In het ‘Project W - Waterwijs met water’ gaat JoinForWater samen met scholen gedurende tweejarige trajecten de uitdaging aan om leerlingen duurzame keuzes te leren maken rond water. JoinForWater is daarbij op zoek naar procesbegeleiding rond impactmetingen en evaluatie in het traject; interessante intervisiemomenten en het optimaal inzetten van digitalisering.

Lees verder

Flankerend onderwijsbeleid in Ronse

De Stad Ronse heeft samen met sociale partners intensief gewerkt aan een armoedebeleidsplan. Zij gelooft sterk in onderwijs als belangrijke schakel om de armoedegrens te doorbreken, en wil in de toekomst een effectief onderwijsbeleid uitbouwen dat gericht is op gelijke onderwijskansen en het behalen van een diploma. Stad Ronse wil stilstaan bij de huidige manier van werken om van daaruit het flankerend onderwijsbeleid te herontwerpen.

Lees verder

Tiens OnderwijsNetwerk

De stad Tienen maakt werk van een sterk, lokaal, geïntegreerd en gecoördineerd kind- en jeugdbeleid. Daarbij wil Tienen samen onderwijs maken en inzetten op een duidelijk flankerend onderwijsbeleid met een heldere visie die in samenwerking met onderwijspartners de uitdagingen in het onderwijsveld aan gaat.

Lees verder

De Schoolbrug

De Schoolbrug ondersteunt scholen in Antwerpen stad in hun samenwerking met ouders om bij te dragen aan een succesvolle schoolloopbaan van kinderen. Om scholen en leerkrachten in staat te stellen om zelfstandig in te zetten op partnerschap met ouders, wil het team van De Schoolbrug hun competenties als procesbegeleiders ontwikkelen. Schoolmakkers Liesbeth en Saskia begeleidden de masterclass Procesbegeleiding in Onderwijs op maat van De Schoolbrug.

Lees verder

Review ‘Masterclass Lesgeven met Impact’

Een bijscholing volgen tijdens de vakantie, je moet er wel zot voor zijn. Die redenering zou ik onmiddellijk bij treden, ware het niet dat het hier ging om een Master-class, gegeven door The Masters themselves, Jan & Saskia van Schoolmakers, vervoegd door een andere grote meneer met impact, Tim Surma.

Lees verder

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, publicaties en verhalen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen in scholen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Wij werken nauw samen met raden van bestuur, directies, leerkrachten, leerlingen, oudercomités, pedagogisch begeleiders, ... Wij leveren maatwerk.

Volg ons op Twitter @Schoolmakers
Twitter feed is op dit moment niet beschikbaar.
Schoolmakers op Facebook Schoolmakers op Youtube
Schoolmakers CV, Dorpsstraat 1, BE-3020 Winksele - info@schoolmakers.be © 2024 Schoolmakers - Disclaimer & Privacy - Verkoopsvoorwaarden

Website door rubenvaes.be